عصر ایذه: رییس اداره جهادوکشاورزی دهدز: فصل خزانه گیری برنج در دهدز شروع شده و در سال جاری ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار شالیزار درمنطقه خواهیم داشت.
به گزارش عصر ایذه، دهدز باوجود پتانسیل های بسیار بالا در اکثر زمینهها دارای مشکلات و محدودیتهای فراوان است، یکی از این بخشها اداره جهاد و کشاورزی است که با آغاز فصل درو، قطعا سوالهایی دررابطه با نحوه خرید گندم به وجود آمده است.
قدرت اسماعیلپور رییس اداره جهاد کشاورزی دهدز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر ایذه درخصوص چگونگی مراحل داشت، کاشت و برداشت محصولات کشاورزی گفت: متاسفانه دراین منطقه، عملیات کاشت، داشت و برداشت محصولات اکثراً با روش سنتی انجام می شود و تاکنون هیچ اقدامی برای پیشرفت بخش کشاورزی منطقه به خصوص بخش زراعت انجام نشده و حتی جهت شخم زدن زمین هم درجهت موافق با شیب زمین صورت می گیرد.
اسماعیلپور بروز رسانی عدوات کشاورزی، خرید دو تا سه دستگاه کمباین پیشرفته و برگزاری کلاسهای ترویجی برای افزایش سطح آگاهی کشاورزان منطقه را بعضی از اهداف خود در سال جاری عنوان کرد و گفت: در زمینه خرید محصولات مازاد کشاورزی دارای دو مرکز خرید در مرکز دهدز و روستای سادات حسینی هستیم و باتوجه به اینکه درطول فصل زراعی ۷۰روز بارندگی نداشتیم، پیش بینی میشود درسال جاری ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰تن محصولات کشاورزی را خریداری کنیم.
اسماعیلپور همچنین درخصوص نحوه خرید گندم و جو اظهار کرد: در منطقه دهدز اغلب سطحهای زیرکشت، جو هستند و به دلیل اینکه کشاورزان و دامداران اغلب به جو نیاز دارند و محصول جو تولید شده به وسیله دامداران و کشاورزان مصرف می شود، خرید و فروش جو متوقف شده است.
وی درخصوص خرید گندم گفت: هرسال ما گندم را به صورت توافقی از کشاورزان میخریدیم اما امسال خرید گندم به صورت توافقی ممنوع شده و کشاورزان باید با مراجعه به مراکز خرید مازاد محصول خود را به این مراکر تحویل دهند و ما برای پرداخت هیچ مشکلی نداریم و درصورت امکان، بعداز ۳ساعت، با هماهنگی که با بانک کشاورزی دهدز صورت گرفته، بانک کشاورزی در صورتی که کشاورز لیست و یا سیدی مربوطه را به آنها ارائه دهد نسبت به واریز اقدام میکند.
اسماعیل پور اضافه کرد: قیمت هر کیلو گندم معمولی(آرد) ۱۱۵۵تومان و قیمت گندم دروم ۱۱۸۵تومان است.
رییس اداره جهاد کشاورزی دهدز درخصوص جلوگیری مشکلات ناشی ازسیلاب ها اظهار کرد: اقدامات اصلی جلوگیری از مشکلات ناشی از سیلابها برعهده اداره منابع طبیعی است، البته اداره جهاد کشاورزی با تعمیروبازسازی کانال های سنتی که هم اکنون در روستای غریبیها دهدز آغازشده و اعلام زمان و شدت میزان بارندگیها به کشاورزان و دامداران منطقه گامی در راستای کاهش خسارات ناشی از بارندگیهای شدید و سیلاب ها برداشته است.
وی در ادامه گفت: باتوجه به اینکه تعداد افراد بیکار منطقه بسیار زیاد میباشد در حال حاضر برای ایجاد اشتغال طرحی در وزارت خانه درحال بررسی و اقدام است که در صورت موافقت، اراضی حاشیه رودخانه باصدور مجوز برداشته میشوند و با همکاری ادارات آب وبرق درطرح اجرای آبیاری نوین درمنطقه، تبدیل اراضی دیم به آبی و یا احداث باغ باتوجه به پتانسیل های بالای منطقه حتی با وجود مشکلات وکمبود امکانات دهدز را به قطب باغداری و دامپروی تبدیل می کنیم.
اسماعیل پور اضافه کرد: متاسفانه بذری که کشاورزان استفاده میکنند، بذر مصرفی خودشان است که باعث ورس و خوابیدگی محصول میشود که با تغییر واصلاح بذر، میتوان از ورس وخوابیدگی محصولات جلوگیری کرد.
اسماعیل پور در پایان گفت: باید به مردم منطقه این نوید را بدهم که فصل خزانه گیری برنج در دهدز و روستاهای تحت پوشش آغازشده وان شاالله درسال جاری بین ۲۰۰ تا۲۵۰ هکتار شالیزار برنج درمنطقه دهدز خواهیم داشت.
آقای اسماعیل پورتابه حال گفتین متاسفانه این زمینهااز کمبود آب رنج میبرن درحالی که دریاچه کارون درسه کیلومتری بخش سادات حسینی هستش میدونید باابیاری این اراضی چه قدر شغل میشه بوجوداورد