تاریخ : چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳ 3 جماد ثاني 1446 Wednesday, 4 December , 2024
8

احتمال کشف یک پارس‌جنوبی جدید درایران/ جزئیات اکتشاف یک ذخیره عظیم گاز

  • کد خبر : 403
  • 23 آذر 1393 - 6:49

عصر ایذه: مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شناسایی یک ذخیره عظیم گاز طبیعی در جنوب کشور، […]

عصر ایذه: مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شناسایی یک ذخیره عظیم گاز طبیعی در جنوب کشور، اعلام کرد: حفاری چاه‌های اکتشافی به منظور تخمین دقیق حجم این سازند جدید گازی آغاز شده است.

به گزارش عصر ایذه به نقل از خبرگزاری مهر، سقوط آزاد قیمت طلای سیاه هر چند منافع اکثر کشورهای نفت‌خیز جهان را با تهدید روبرو می‌کند اما افت قیمت نفت در بلند مدت دستاوردهایی برای صادرکنندگان بزرگ این کالای استراتژیک به ارمغان می آورد.

با کاهش قیمت جهانی نفت به سطوح پائین‌تر از بشکه‌ای ۶۰ دلار، عملا فرآیند اکتشاف، توسعه، استخراج نفت از میادین جدید و به ویژه میادینی که در آب‌های عمیق قرار گرفته و یا تولید از ذخایر نامتعارف نفت و گاز همچون چند سال گذشته توجیه اقتصادی ندارد.

بر این اساس با ادامه کاهش قیمت طلای سیاه در بازارهای چهار گوشه جهان، کشورهای عضو اوپک به ویژه کشورهای بزرگ دارنده ذخایر هیدروکربوری همچون ایران و عراق می‌توانند از سکته موقت صنایع نفت وگاز برای افزایش ظرفیت و عرضه بیشتر در دوران افزایش قیمت ها استفاده کنند.

از این رو در کنار اجرای طرح‌های افزایش تولید نفت در میادین مشترکی همچون آزادگان جنوبی، یادآوران، آذر و آزادگان شمالی، فعالیت های شرکت ملی نفت ایران به منظور اکتشاف نفت و گاز در کشور تعطیل نشده است.

در شرایط فعلی ایران با در اختیار داشتن میادین بزرگی همچون پارس جنوبی، گلشن، فردوسی، کیش، شانول، وراوی، هما، فروز بی، سلمان و آرش و بیش از ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر قابل برداشت، بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد.

با وجود در اختیار داشتن این ذخایر عظیم گاز، مطالعات جدید اکتشافی در شرکت ملی نفت ایران نشان می‌دهد که یک سازند عظیم گاز طبیعی در جنوب استان فارس و نزدیکی استان بوشهر شناسایی شده و حتی پیش بینی می‌شود این سازند جدید گازی تا تنگه هرمزدر خلیج فارس هم امتداد یابد.

هرمز قلاوند مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در گفتگو با مهر جزئیات شناسایی یک ذخیره جدید گاز طبیعی در جنوب کشور، گفت: هم اکنون تست و ارزیابی بر روی سازند “پائولوزوئیک” زیرین در حال انجام بوده که وجود ذخایر گاز طبیعی و میعانات گازی قطعی شده است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه شناسایی این سازند گازی فصل جدیدی را در عرصه اکتشافات گازی کشور رقم خواهد زد، تصریح کرد: در حال حفر یک حلقه چاه در منطقه خارک تنگ در نزدیکی بوشهر در حال انجام بوده که شواهد اولیه وجود گاز و میعانات گازی را تائید می کند.

قلاوند با بیان اینکه پیش بینی می شود وسعت سازند گازی زکین تا تنگه هرمز امتداد یابد، اظهار داشت: هم اکنون وسعت این سازند جدید گازی و میزان ذخیره هیدروکربور درجا و قابل برداشت این سازند در حال انجام است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران پیشتر در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه اما ایران در استان فارس به یک سفره عظیم زیر زمینی گاز طبیعی دست یافته است، بیان کرده بود: پیش بینی می شود این سفره عظیم گاز طبیعی از منطقه برازجان آغاز و تا گسل میناب و سواحل خلیج فارس امتداد داشته باشد.

وی با یادآوری اینکه این سفره عظیم گاز طبیعی با حفر یک حلقه چاه در عمق ۳۳۰۰ متری زیر زمین کشف و شناسایی شده است، تاکید کرده بود: برای نخستین بار با حفاری این چاه اکتشافی در لایه هیدروکربوری “زکین” که لایه زیرین پالوئوزیک بوده ذخایر غنی هیدروکروبوری به ویژه گاز طبیعی و نفت سبک کشف شده است.

قلاوند با با بیان اینکه نفت استخراجی از این سفر زیر زمینی را درجه API حدود ۵۶ است، تبیین کرده بود: هم اکنون مطالعات تکمیلی زمین شناسی و حفاری دست کم ۹ حلقه چاه جدید گازی در دستور کار شرکت نفت قرار دارد.

لینک کوتاه : http://www.asreizeh.com/?p=403

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.