به گزارش عصر ایذه، امروزه به علت مشکلات اقتصادی، بیکاری و بالا بودن هزینهها، سن ازدواج در بین جوانان افزایش یافته است و شاید بخشی از این مساله را باید در تغییرات فرهنگی و اجتماعی جستجو کرد، تغییراتی که گاهی تبدیل به موانع می شوند.
بگذارید این طور بگوییم، تغییر نگاه جوانان امروزی به زندگی مشترک، تحصیلات بیشتر و رفاه بالاتر به خودی خود تغییر نگاه مثبتی است اما وقتی مانع از یک هدف بزرگ به نام ازدواج شود، تبدیل به تغییری آسیب زا می شود که باید آن را مدیریت کرد.
مدیریت کردن به معنی حذف یک نگرش یا ایده آل نیست، بلکه باید طوری آن را به کار بست که به اهداف دیگر صدمه نزند.
شاید خیلی از جوانان یکی از دلایل تن ندادن به مسئولیت های زندگی مشترک را هزینههای سرسام آور مراسم شروع این زندگی بدانند، هزینه های عقد و عروسی و… که وقتی کمی چاشنی چشم و هم چشمی به آن اضاف شود، مبلغ چشم گیری خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب درخصوص ازدواج آسان میفرماید:
اساس ازدواج در اسلام بر سادگی است، در اوایل انقلاب نیز همین طور بود، منتها متأسفانه این فرهنگ تکاثر و تفاخر و سرمایه داری، یک خرده کار را مشکل کرد. متأسفانه بعضی از مسؤولان هم با ازدواجهای کذاییِ خانواده هایشان، مشکلاتی را درست کردند.
بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب در ۹ اسفند سال ۱۳۷۹
مراسم ازدواج در سالهای اخیر به طور غیرعادی تغییر کرده و از مراسم جشن سادهای که برای شروع یک زندگی می گرفتند به مراسم های بسیار مجلل و پر زرق و برق و با نیت چشم و همچشمی تبدیل شده است که در اکثر موارد عروس و داماد باید تا سالیان سال هزینه این تجملات و چشم و هم چشمیها را به صورت وام و قسط بپردازند.
در شرایطی که امروزه بعضی از زوجهای جوان حتی توانایی برگزاری یک مهمانی ساده برای شروع زندگیشان را ندارند، بعضی ها به راحتی چندین میلیون تومان خرج جشن شب عروسی می کنند.
این موضوع درحالی اتفاق می افتد که به راحتی میتوان از هزینههای غیرضروری این مراسم کم کرد تا علاوه بر متحمل نشدن هزینه های گزاف به زوج و خانوادههای آنها به واسطه هزینههای آن فشاری وارد نشود زندگی مشترک را شروع کرد.
اما عصر ایذه از زوج جوان ایذهای میگوید که مراسم عروسی خود را با کمترین هزینه ممکن و به رسم ایل بختیاری از لحاظ پوشش و صرف نظر از تجملات و اسراف و متناسب با آداب و رسوم بختیاری در شهرستان ایذه برگزار کردند.
مصطفی حسین زاده که برگزار کننده جشن ازدواج خود بصورت محلی بود، در گفتگو با خبرنگار عصر ایذه اظهار کرد: باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد ساده برگزار کردن ازدواج و در جهت فرهنگ سازی و احیا رسوم دیرین ایل بختیاری، مراسم ازدواج خود را به شکل ساده اما زیبا برگزار کردیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سادگی به معنای خوب برگزار نشدن نیست، افزود: کسانی که زیبایی را در تجملات می بینند، از مزایای برگزاری این جشن های ساده اطلاعی ندارند.
حسین زاده گفت: من و همسرم با مشورت، راهنمایی و اجازه پدر و پدربزرگمان تصمیم گرفتیم که ازدواج خود را با اهداف ترویج فرهنگ ازدواج آسان و فرهنگ بختیاری، با عنایت به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ازدواج و تشویق جوانان به امر ازدواج، ساده گرفتن ازدواج و ساده زیستی، جشن خود رابه شیوه متناسب با فرهنگ و رسوم بختیاری و سنتی برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: ای کاش کسانی که میکوشند تا در میان مردم ما، رسم تجملگرایی و اسراف و ولخرجی را شایع کنند، از مزایای ازدواج آسان و ساده باخبر بودند، گاهی افرای مبالغی بیهوده خرج زرق و برق جشن یک شبه می کنند که با همان پول ها می شود شرایط ازدواج برای چندین زوج را فراهم کرد.
مصطفی حسین زاده در جشن ازدواج خود بسیار از موارد هزینه بر و غیر ضروری که امروزه مرسوم شده، صرف نظر کرد، و برنامه جشن خود را به شکل زیر برگزار کرد:
مکان جشن:
بجای اجاره تالار، جشن را در یکی از زمین های نزدیک منزل خود استفاده کردیم و آنجا را با برپا کردن بهون (سیاه چادر) و تزئین با شیردند محیا کردیم و در محوطه از دیگر لوازم مانند مشک و ملار و … که نشان دهنده آداب و رسوم قوم بختیاری است، استفاده کردیم.
از خرید و پخش کارت عروسی صرف نظر کرده و مانند رسم و رسوم قدیم شخصاً چند روز قبل از مراسم با رفتن به درب منزل اقوام آنها را مطلع و دعوت نمودم و از آنها درخواست کردم که حتماً با لباس محلی حضور پیدا کنند.
لباس عروس و داماد:
بدون استفاده از لباس مرسوم زوج های امروزی “عروس (ژیفون) و لباس داماد (کت وشلوار) ” که امروزه مد شده و هزینه زیادی دارد، ما به کرایه و تهیه لباس محلی پرداختیم و من و همسرم از لباس محلی در جشن خود استفاده کردیم.
از آنجاییکه زن و مرد بختیاری در لباس محلی نیازی به آرای و پیراش ندارند این مورد را حذف کردیم.
ماشین عروس و تزئین آن:
در این جشن داماد عروس را با گرفتن کتاب قرآن کریم بالای سرخود پیاده به منزل خود برده و تمام مهمان ها با شعر خواندن محلی و دست زدن به دنبال عروس و داماد آنها را بدرقه کردند و از ماشینی استفاده نشد.
حسین زاده در پایان گفت: از تمام جوانان خواهش میکنم که ازدواج را سخت نگیرند، چشم و هم چشمی را کنار بگذارند و بابرگزاری یک جشن ساده و در عین حال زیبا، این سنت نبوی و پسندیده را بجا آورند.
با این حال دیدیم در دنیای امروزی که همه درگیر زرق و برق دنیا و چشم و هم چشمی شدند هنوز هم کسانی هستند که شیوههای سنتی و آسان را برای ازدواج خود در پیش گرفتند و هدف آنها از شروع زندگی جدید فراتر از تجملات بود.
پس چه بهتر است که برای آینده خود ارزش قائل شویم و به طرز فکر دیگران در مورد اینکه “مراسم شما چطور برگزار می شود؟” اهمیت ندهیم.
مسلماً اگر جشن ازدواج ما، مجلل و پر زرق و برق هم باشد و برای آن هزینههای زیادی متحمل شویم، باز هم مورد نقد برخی مهمانان قرار خواهیم گرفت.
بیایید برای خودمان زندگی کنیم.
انتهای پیام/*
جذاب بود آنقدر که تصمیم گرفتم همین هفته مراسم عروسی خود را با این رسم برگزار کنم ان شالله جوانان درس بگیرند و در ازدواج سخت گیری نکنند ما برای آنها ارزوی خوشبختی می کنیم
رحمت به شیرت … که الگو و نمونا وا بوهی سی همه ….
وجدانی وا وت بگم آمصطفی موارک با گووم. …یاد بگیرین کرگل و درگل دم بخت. .
درود به شرفت آ مصطفی حسین زادهزنده باشی مهندس عزیز