عصر ایذه: رئیسجمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ملتهای مسلمانی که در برابر خشونت، افراط و تروریسم بایستند، حمایت خواهد کرد چه غزه، چه دمشق، چه موصل و چه کردستان و چه افغانستان و پاکستان باشد.
.
.
به گزارش پایگاه خبری عصر ایذه به نقل از مهر، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور در بیست و هشتمین همایش بینالمللی وحدت اسلامی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد ضمن تبریک میلاد پیامبر اسلام(ص) و امام صادق(ع) اظهار داشت: ما مسلمانان امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند دریافت نور پیامبر هستیم.
روحانی با اشاره به کشتارها و حوادث یک سال گذشته جهان اسلام گفت: در طول یک سال گذشته دنیای اسلام شاهد کشتارها، کشمکش، اختلاف ها و جنگ های زیادی بود. وحدت در دنیای اسلام با تکرار کلمه وحدت ایجاد نمی شود و کنفرانس وحدت اسلامی هم تنها می تواند آغازی برای پیمودن مسیر دشوار وحدت باشد.
وی با بیان اینکه این همایش ها به تنهایی نمی توانند تفرقه در دنیای اسلام را به وحدت تبدیل کنند تاکید کرد: وحدت نیاز به سعه صدر، شناسایی یکدیگر و مدارا را دارد.
رئیس جمهور گفت: اگر ما راه مذاهب را به سمت هدفی واحد ببینیم وحدت امکان پذیر است اما اگر مذاهبی را در مسیر اهداف معکوس تلقی کنیم، وحدت حاصل نخواهد شد.
روحانی افزود: اگر بناست همه ما متحد باشیم باید همدیگر و مذاهب اسلامی را به عنوان شاخه های یک دین به رسمیت بشناسیم.
باید همکاری های اسلامی را آغاز کنیم
وی آیه «و امرهم شوراء بینهم» را مختص به مذهبی خاص ندانست و تاکید کرد: کلمه «امرهم» به معنای امر مسلمین و «شوراء بینهم» به معنای شورا بین مسلمین است.
روحانی افزود: باید همکاری های اسلامی را آغاز کنیم و اگر همکاری های مشترک درزمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی آغاز شد حتی در نوشتن یک تفسیر، تاریخ و فقه مشترک، می توانیم به سمت وحدت حرکت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: اگر بناست همه ما متحد باشیم باید از دوران دبستان یکدیگر را و مذاهب اسلامی را به عنوان شعبهها و شاخه های یک دین به رسمیت بشناسیم. باید در دانشگاه ها و حوزه های علمیه همدیگر را به رسمیت بشناسیم.
معنای وحدت دست برنداشتن از مسیر خود نیست
روحانی افزود: معنای وحدت این نیست که کسی از مسیر خود دست بردارد بلکه معنایش سعه صدر، مدارا و جوانمردی است و همه باید همدیگر را به عنوان مسلمان بشناسیم و قبول کنیم که ادامه لا اله الا الله فلاح است و ضلالت نیست.
رئیس جمهور گفت: اگر گفتار پیامبر ما این بوده است که قولوا لا اله الا الله تفلحوا امروز هم باید بدانیم که گویندگان «لا اله الا الله» و آنها که جز الله را معبودی نمیدانند و نمیپذیرند و فرمان هیچکس جز خدا را اطاعت نمی کنند در مسیر رستگاری هستند.
شبکههای تلویزیونی شیعه و سنی که در برابر دیگر مذاهب میایستند را محکوم کنیم
رئیس شورای عالی امنیت ملی گفت: اگر کسی مسیری را بحق انتخاب و فکر کند که حق است، اما اشتباه هم کند، معذور است. معنای وحدت آن نیست که مذاهب اسلامی دست از مذهب خود بردارند و معنایش این نیست که به مناسک خود طبق فقه خود عمل نکنند.
روحانی افزود: اگر باور کردیم که در نهایت همه راه ها قرآن مجید، تسلیم در برابر اسلام و پیروی از سیره پیامبر است، آن وحدت امکانپذیر خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: وحدت تنها با تکرار کردن کلمه وحدت و اعتصام به حبلالله حاصل نمی شود بلکه باید همه سازوکار خود را در مسیر وحدت به کار گیریم. اگر یک شبکه تلویزیونی یا رادیویی به نام دفاع از شیعه یا دفاع از اهل سنت در برابر دیگر مذاهب می ایستد، با صدای واحد آن را محکوم کنیم.
وی گفت: اگر کسی به مقدسات مذاهب دیگر اهانتی روا میدارد، با صدای واحد او را محکوم کنیم و اگر دنبال وحدت هستیم، باید جهان اسلام همکاریهای عملی را آغاز کند.
احساس مسئولیت در جهان اسلام یعنی ویرانی حلب را ویرانی ریاض بدانیم
روحانی با اشاره به ضرورت ایثار در تحقق امر وحدت گفت: آیا امکان پذیر است که یک گروه همواره ایثار کند و گروهی دیگر همواره مطالبه کند، یا اینکه هر دو باید ایثار و فداکاری کنیم؟. در جامعه اسلامی، باید همه مسلمانها و همه مذاهب سهیم و شریک در حکومت باشند.
وی با بیان اینکه کشورهای جهان اسلام هم در برابر یکدیگر و هم در برابر سرزمین، آب، خاک و حتی حیواناتی که در کشورهای اسلامی زندگی میکنند مسئول هستند.
رئیس جمهور تاکید کرد: گر احساس مسئولیت عمومی در بین کشورهای اسلامی موجود باشد، ویرانی حلب را ویرانی ریاض و ویرانی موصل را ویرانی اردن و لبنان پاکستان خواهیم دانست.
وی گفت: ما در برابر آثار تمدن جهان اسلام مسئولیت داریم گفت: برخی در برابر ویرانی شهرها به نام دین و خلافت سکوت میکنند و برخی کشورها به برخی قاتلان پستتر از «بهائم» کمک تسلیحاتی و مالی میرسانند.
برای وحدت دنیای اسلام، باید سنی غزه، شیعه دمشق، زیدی یمن و کرد عراق را امت واحده بدانیم
رئیس جمهور با طرح این سوال که آیا برای ما قابل قبول است سالها فلسطین زیر بمباران صهیونیستها باشد و ملتی ۶۶ سال از سرزمین خود آواره باشد؟ گفت: آیا قابل قبول است که سالها لبنان و سوریه در جنگ و ویرانی به سر ببرد؟ آیا میتوانیم قبول کنیم که صلاحالدین، نینوا، موصل و دیگر شهرهای عراق مورد هجوم وحشیان قرار گیرد.
وی تاکید کرد: آیا برای ما قابل قبول است که پاکستان افغانستان و یمن در مسیر تنازع و کشتار توسط بسیاری از گروه ها باشد؟ اگر ما وحدت دنیای اسلام را میخواهیم باید سنی در غزه و شیعه دمشق و زیدی یمن و کرد عراق را امت واحده بدانیم.
رئیسجمهور گفت: عده ای غارتگر به نام اسلام با دنیای اسلام چه کردند؟ نه تنها با مردم موصل و لبنان و افغانستان بلکه با آبروی پیامبر چه کردند. عده ای مزدور با نام آیات قرآن آبروی اسلام و پیامبر اسلام را سربریدند.
روحانی با بیان اینکه همه باید دست به دست هم دهیم و برای وحدت امت اسلام تلاش کنیم گفت: باید سید جمالالدین اسد آبادی، محمد عبده، آیت الله بروجردی و امام خمینی(ره) را از نو زنده کنیم.
جمهوری اسلامی از ملتهای مسلمان در برابر تروریسم از غزه تا پاکستان حمایت میکند
رئیس جمهور با بیان اینکه باید اسلام رحمانی، اسلام معتدل و اسلام اعتدال را به جهان معرفی و در برابر افراط و خشونت ایستادگی کنیم، اظهار داشت: باید به دنیا بگوییم اسلام دین افراط و خشونت نیست بلکه دین مماشات و مدارا است و باید در کنار هم قرار بگیریم.
وی افزود: جمهوری اسلامی به عنوان قدرت بزرگ منطقهای جهان اسلام با راهبری رهبر معظم انقلاب هر گروه مسلمان و ملت مسلمانی که در برابر خشونت، افراط و تروریسم بایستد و مبارزه کند حمایت خواهد کرد، چه غزه باشد، چه دمشق باشد، چه موصل باشد، چه کردستان و چه افغانستان و پاکستان باشد.
رئیسجمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی از مسلمانانی که برای آزادی سرزمینشان دربرابر غاصبان میجنگند و مبارزه میکنند، حمایت و دفاع میکند.
دنیای استعمار میخواهد منابع دنیای اسلام را غارت کند
روحانی با تاکید بر اینکه دنیای استعمار امروز میخواهد با اهانت به اسلام و ایجاد تفرقه در دنیای اسلام بر سرزمینهای اسلامی حکومت کند، گفت: سرزمینهای اسلامی از جایگاههای استراتژیک جهان امروز است و دنیای استعمار میخواهد به راحتی بر این سرزمینها سلطه یابد و منابع دنیای اسلام را غارت کند و با تفرقه و اختلاف بین ما بر ما حکومت کند.
وی اظهار داشت: ما امروز برای منافع خود و منافع دنیای خود و منافع آینده فرزندانمان باید با یکدیگر متحد شویم، از اختلاف دست برداریم، از مسائل کوچک بگذریم، به مسائل و اهداف مهم نگاه کنیم و به یاری دین خدا به پا خیزیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: امروز دین خدا از ما میخواهد به صحنه بیاییم و در برابر ظالمان، مزدوران و منحرفان ایستادگی کنیم که اگر این کار را انجام دهیم خدا را یاری کردهایم.