غلامحسین در بدو تولد آن قدر ضعیف و نحیف بود که امیدی به زنده ماندنش نبود به همین منظور برای ادامه حیاتش به عظمت اسم حسین نامش را “غلامحسین” گذاشتند.


غلامحسین در ایلام به خدمت سربازی پرداخت و برای اینکه مراقبش باشند وی را راننده یک گروهبان کردند تا یک وقت کار دستشان ندهد به همین ترتیب پس از فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگانها، سربازی را ترک کرد تا برای پیروزی انقلاب اسلامی به مردم بپیوندد.
وی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد فعالیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی شد و با توجه به این که از همان ابتدا و در کودکی و نوجوانی به کار نویسندگی و خبر علاقه داشت، در روزهای آغازین ایجاد روزنامه جمهوری اسلامی در این رسانه نوشتاری مشغول به فعالیت شد وحتی در روزهای نخست جنگ به عنوان خبرنگار وارد خط مقدم جبهههای حق علیه باطل شد و حتی در حادثه طبس هم همان لحظه به سمت طبس حرکت کرد و نخستین خبرنگاری بود که در آن محل حاضر شد و گزارشات زیادی در این باره منتشر کرد که تمامی اینها نشان از علاقه غلامحسین به خبرنگاری داشت.

در خردادماه سال ۱۳۵۸، دیپلم ادبی گرفت و در امتحان ورودی دانشگاهها شرکت کرد و با رتبهی ۱۰۴ در رشتهی حقوق قضایی وارد دانشگاه تهران شد.

با آغاز فعالیتش در اطلاعات سپاه، نام مستعار حسن باقری را برای خود برگزید. وظیفه او در اطلاعات سپاه شناسایی گروهکها بود. با شروع جنگ تحمیلی عراق، در روز اول مهرماه ۱۳۵۹، راهی جبهههای جنوب در خوزستان شد و با استفاده از همهی امکانات به جمعآوری اطلاعات، نقشهها و کالکهای عملیاتی و شناسایی دقیق محورهای عملیات پرداخت و این اسناد را به گزارشهای سازمانیافته تبدیل کرد.

فعالیتهای وی در این زمینه با سازماندهی عناصر اطلاعاتی و برگزاری آموزش مختصری برای آنها، منجر به تقویت واحد اطلاعاتعملیات در ستاد عملیات جنوب شد.



طرحهای عملیاتی او به آزادسازی بسیاری از مناطق اشغالی انجامید. براساس یادداشتهای روزانهی آن فرمانده جوان، وی به عنوان فرمانده در هر ۲۴ ساعت ۱۸ ساعت فعالیت میکرد و طی اجرای عملیاتها شبها بیدار میماند تا عملیاتها را بهخوبی هدایت و فرماندهی کند.
امام خمینی(ره) پس از شهادت حسن باقری بر روی عکس وی نوشتند: «خداوند شهید شبزندهدار ما را با شهدای صدر اسلام محشور فرماید. اگر چه نمیتوان با اندک اطلاعات به روی کاغذ، معرف شخصیت حسن باقری به عنوان یک نخبه، میراث معنوی و سرمایهی ملی بود.»




وصیت نامه شهید باقری
فعلا انقلاب ما همچون تیر زهرآگینی برای همه مستکبرین درآمده است و یاوری برای همه مستضعفین جهان …
ما با هیچ دولت و کشوری شوخی نداریم و با تمام مستکبرین جهان هم سر جنگ داریم و در رابطه با این هدف جنگ با صدام یزید مقدمه است …
در این موقعیت زمانی ومکانی، جنگ ما جنگ اسلام و کفر است و هرلحظه مسامحه و غفلت، خیانت به پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله) و امام زمان (عج) و پشت پا زدن به خون شهداست و ملت ما باید خود را آماده هرگونه فداکاری بکند …

در مورد درآمدها، چیزی به آن صورت ندارم و همین بضاعت مزجاه را هم خمسش را دادهام و بقیه را هم در راه کمک رساندن به جنگجویان و سربازان اسلام با سپاه کفر خرج کنند … در صورت امکان با لباس سپاه مرا دفن کنید.
درود بر رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی
اللهم عجل فی فرج مولانا صاحب الزمان (عج)
غلامحسین افشردی ۱۲ شب ۱۳۵۹/۷/۲۷ اهواز