قسمتی از تنها عمارت دوره قاجار در ایذه ظهر دومین روز از اسفند ماه فرو ریخت و اذهان عمومی نسبت به این اثر رها شده حساس کرد.
به گزارش عصر ایذه، ایوب سلطانی در گفتگوی زنده ی تلفنی با خبر ۲۳ صدا و سیمای مرکز خوزستان در مورد کوشک نورآباد ایذه اظهار کرد: در سال ۱۳۸۵ این عمارت، به عنوان یک اثر شاخص معماری در دشت آیاپیر به صورت صد در صد توسط اداره ی میراث فرهنگی برای راه اندازی موزه ی مردم شناسی مرمت شد ولی دانشگاه علوم پزشکی با بیان دلیل وجود معارضین محلی، از واگذاری بنا امتناع ورزید.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در شورای فنی و نگرانی های موجود درمورد مرمت دوباره و گرفتار شدن مجدد بنا به پیشامد قبلی به دلیل عدم واگذاری به میراث فرهنگی افزود: ما از دوستان خود در دانشگاه علوم پزشکی تقاضا داریم که یا از این بنا به عنوان موزه ی تاریخ پزشکی خوزستان و کشور حفاظت کنند و یا اجازه دهند برای راه اندازی موزه به میراث فرهنگی واگذار و از آن حفاظت شود.
وضعیت کوشک نورآباد ایذه قبل از مرمت
آغاز مرمت کوشک نورآباد ایذه در سال ۱۳۸۵
پایان مرمت در سال ۱۳۸۷ با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیون تومان
به گزارش عصر ایذه، عمارت کوشک نورآباد ایذه ۱۰۰درصد مرمت و بازسازی شد تا بعنوان موزه ی مردم شناسی ایذه مورد استفاده قرار گیرد اما به علت اینکه مالکیت این بنا با شبکه بهداشت و درمان ایذه بود، اجازه ی استفاده از آن داده نشد تا این اثر ۸سال به حال خود رها شود.
کشسته شدن در و پنجره ها، به سرقت رفتن سیستم برق و به تازگی تخریب بخشی از ضلع شرقی بنا پیامد های بلاتکیفی تنها اثر تاریخی دوره قاجار در ایذه شد.
و اما پاسخ این دوسوال که چرا مسئولان میراث فرهنگی در زمان آغاز مرمت، به فکر مالکیت آن نبودند و یا اینکه شبکه بهداشت چرا اجازه بهره برداری از این اثر را نداده، در هاله از ابهام مانده است.
انتهای پیام/*
کاش کمی به فکر جنوب بودند پاشون روی زمین جنوب و سرشون بالا به سمت