به گزارش عصر ایذه؛ بیش از ده سال از آب گیری سد کارون۳ میگذرد، پروژهی ملی که در کنار فوایدی از قبیل تولید برق و ایجاد زمینه برای رونق کشاورزی و باغداری در سطح منطقه، منجر به خسارات و آسیب هایی، مخصوصاً برای ساکنین منطقه و روستای اطراف دریاچه شده است.
در حریم دریاچه کارون۳ ، ۶۳ روستای کوچک و بزرگ واقع بوده اند که در پی آب گیری این سد بیش از نیمی از آنها به زیر آب رفته و مابقی نیز بخشهای زیادی از اراضی خود و جاده و راههای مواصلاتیشان به شهرستان را از دست دادند.
علاوه بر از محصور شدن این روستاها در یک منطقه جزیره وار، اراضی حاصلخیز و باغات متعددی که مردم این منطقه به واسطهی آنها امرار معاش میکردند، به زیر آب رفت.
عده ای در روستاهای جدیدی در بالادست دریاچه سکنی گزیدند و عدهای نیز با پولی که شرکت آب نیرو بابت خانه و زمین به آنها داده بود، به شهر دهدز و ایذه مهاجرت کردند.
هم اینک علاوه بر هشت هزار نفر ساکنان، بیش از ۳۵ روستای امتداد دریاچه کارون۳ از قبیل باجول، جوکار(سادات موسوی)، شیوند، غریبی ها و سادات حسینی و …) ، حدود دو هزار نفر از روستاهای بارز و شوار در چهار محال و بختیاری برای رسیدن به مناطق شهری ایذه و دهدز، به ناچار باید عرض رودخانه را طی کرده و برای این امر از طریق وسایلی نظیر بارج، یدککش و سایر وسایل آبی استفاده میکنند.
این مسئله منجر به مشکلات عدیده ای برای ساکنین این روستاها شده است، تا جاییکه هر از چند گاهی شاهد غرق شدن تعدادی از هم وطنانمان در آب دریاچه هستیم.
از زمان آب گیری سد کارون۳ تاکنون مسئولین به کرات به اظهار نظر در مورد مشکلات و معضلات مردم این منطقه پرداخته و قول هایی مبنی بر احداث هرچه سریع تر جاده های روستایی در این منطقه داده اند.
گوشهای وعدههای مسئولین در چند سال اخیر
با نطقی که علیه دکتر بهبهانی وزیر وقت راه داشتم توانستیم ۵/۵ میلیارد تومان بودجه برای جاده های روستایی بگیرم و به اندازه ۲۲ سال گذشته جاده روستایی آسفالت شد.
علیرضا دهقان – پایگاه خبری شوشان-اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱
درویش پور در مصاحبه ای با خبرنگار مهر به مشکلات مردم این منطقه اشاره کرده است و دلیل اصلی تاخیر در احداث جاده های مواصلاتی روستاهای این منطقه به شهرستان را کمبود بودجه عنوان کرده و گفته است که از طریق وزارت نیرو در حال پیگیری این موضوع است.
(خبرگزاری مهر، استان خوزستان، ۷ مهر ۱۳۹۳)
در همین زمینه سید حسین میر شفیع معاون روستایی وزیر راه و شهرسازی شهریور ماه سال گذشته در گفتوگو با خبرنگار عصر ایذه با اشاره به راههای روستایی شهرستان اظهار کرد: برای ساخت و تکمیل روستاهای پشت دریاچه سد وزارت نیرو متعهد به انجام عملیات شده است، که پس از گذشت چند سال هنوز این کار صورت نگرفته است.
اوج گیری وعدهها در ایام انتخابات
در این زمان است که کاندیداها با سفر به این مناطق و دادن قولها و وعده های بسیار به مردم این منطقه در جهت ایجاد جاده های روستایی، سعی در جلب نظر و رأی آنها دارند.
وعده هایی که عموماَ تنها در زمان تبلیغات کارایی داشته و هیچ وقت به عنوان یک دغدغه و یک مطالبه مردمی مورد پیگیری جدی نمایندگان منتخب قرار نمی گیرد.
البته در چند سال گذشته برخی از کارها، از قبیل آغاز به کار احداث جاده از مسیر باجول-گویله-سادات موسوی(جوکار) و … صورت گرفته است که البته پس از چندی به دلیل مسائل مالی و برخی مشکلات دیگر متوقف شده اند.
اما آنچه در حال حاضر واضح است مشکلات و معضلات عدیده مردم منطقه برای رفت آمد به شهر و لزوم توجه جدی مسئولین به احداث هر چه سریع تر جاده ها و راههای مواصلاتی این روستاها به شهرستان ایذه است.
به گزارش عصر ایذه، حال که چند روزی به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهرستان ایذه نمانده است است، دو کاندیدای محترم، کم کم خود را برای تبلیغات و رقابت های انتخاباتی آماده می کنند، بسیار بجاست اگر به صورت جدی تر به این مسئله پرداخته و در صورت پیروزی به این مسئله بعنوان یک مطالبه مردمی نگاه کرده و با پیگیری های مستمر، سعی در احداث این جاده و کاستن از بار مشکلات مردم روستاهای اطراف سد کارون ۳ کنند.
سید محمد موسوی دهموردی
انتهای پیام/*