در بیشتر مواقع، گرفتگی انگشتان پا به واسطه چند دلیل شایع رخ میدهند و با برخی مداخلات آسان که توسط خود فرد قابلیت انجام دارند، درمانپذیر هستند. اما اگر احساس میکنید این شرایط تشدید شده و بهبود نمییابد، باید به پزشک مراجعه کنید.
گرفتگیهای مکرر پا ممکن است نشانهای از یک شرایط پزشکی زمینهای باشند که دستگاه گردش خون یا سیستم عصبی مرکزی در آن درگیر هستند. در نتیجه، اگر اسپاسم های عضلانی موجب ناراحتی شما شده یا در زندگی روزانهتان تداخل ایجاد میکنند باید به پزشک مراجعه کنید.
دلایل گرفتگی انگشتان پا چه چیزهای هستند؟
گرفتگی انگشتان پا میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از شایعترین دلایل این رویداد شامل موارد زیر میشوند:
کم آبی بدن
گرفتگی انگشتان پا از محرکهای مختلفی سرچشمه میگیرد، اما استفاده بیش از حد، کم آبی بدن و کمبود مواد معدنی به ویژه، پتاسیم، کلسیم، و منیزیم به عنوان مقصران اصلی شناخته میشوند. زمانی که ورزش میکنید، مواد معدنی یا الکترولیتهایی که عضلات شما برای ارائه عملکرد درست به آنها نیاز دارند از طریق تعریق دفع میشوند. این کمبود موجب انقباضها یا اسپاسم های عضلانی میشود که به نام گرفتگیهای عضلانی میشناسیم. اگر برای مدت زمانی طولانی دویدهاید، بیش از اندازه از خود کار کشیدهاید، یا بیش از اندازه ورزش کردهاید، گرفتگی انگشتان پا بیانگر آن است که باید تغییری در برنامه خود ایجاد کنید زیرا عضلات توان تحمل چنین فشار زیادی را ندارند.
کفشهای بیش از حد تنگ
گرفتگی انگشتان پا میتواند به واسطه استفاده از کفشهای بیش از حد تنگ رخ دهد؛ زیرا این کفشها فشار بیش از حد به پا وارد کرده یا جریان خون را محدود میکنند.
زمانی که موضوع درمان گرفتگیهای پا و انگشتان پا مطرح میشود، تأمین آب مورد نیاز بدن اهمیت ویژهای دارد. پر کردن ذخایر الکترولیتها پس از ورزش و مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم و کلسیم نیز مهم است
افزایش سن
افزایش سن نیز با پاهای شما مهربان نخواهد بود. گرفتگی انگشتان پا اغلب پس از ۵۰ سالگی ظاهر میشود، زمانی که استخوانها کلسیم از دست داده و عضلات با افت انعطافپذیری و کشش خود برای پشتیبانی از بدن مواجه هستند. با افزایش سن، اعصاب و عملکرد عروقی ما از قدرت گذشته برخوردار نخواهند بود. این به بروز گرفتگیهای عضلانی منجر میشود زیرا اعصابی که مواد مغذی و پیامها را به عضلات ارسال میکنند، عملکردی همانند گذشته ندارند.
درمان گرفتگی انگشتان پا
خبر بد این است که دارو یا درمانی جادویی برای غلبه بر گرفتگی انگشتان پا وجود ندارد. سازمان غذا و داروی آمریکا دیگر تجویز کینین (Quinine)، دارویی که برای درمان مالاریا و زمانی برای گرفتگیهای عضلانی استفاده میشد را به واسطه اختلاف نظر درباره کارایی و ایمنی آن توصیه نمیکند. پژوهشها نیز نشان دادهاند که مصرف مکمل منیزیم نیز تغییری در این شرایط ایجاد نمیکند. خبر خوب این است که شما میتوانید گرفتگی انگشتان پا را با فرض این که به یک بیماری زمینهای مبتلا نیستید، کاهش داده و از آنها پیشگیری کنید.
کفش مناسب انتخاب کنید
مسیر کاهش اسپاسم های دردناک عضلانی با انتخاب کفش مناسب آغاز میشود. انتخاب کفش مناسب با توجه به شرایط جسمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. به طور معمول، انتخاب کفشی که متناسب با قوس پا بوده و نه خیلی سفت و نه خیلی انعطاف پذیر است توصیه میشود. کفش مناسب این احساس را در انسان ایجاد میکند که در حال راه رفتن روی هوا هستید. به جای استفاده از کفشهای پاشنه بلند، استفاده از نمونههای تخت را مدنظر قرار دهید.
آب مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید
زمانی که موضوع درمان گرفتگیهای پا و انگشتان پا مطرح میشود، تأمین آب مورد نیاز بدن اهمیت ویژهای دارد. پر کردن ذخایر الکترولیتها پس از ورزش و مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم و کلسیم نیز مهم است.
هوشمندانه ورزش کنید
اگر خیلی زیاد ورزش میکنید میتوانید با تغییر برنامه خود استرس و فشار غیرضروری را از روی بدنتان بردارید. اگر به میزان کافی ورزش نمیکنید نیز باید میزان فعالیت جسمانی خود را افزایش دهید. کم تحرکی موجب ضعف عضلات و کاهش گردش خون میشود. همانگونه که شرکت در دو ماراتن برای شما خوب نیست، ورزش نکردن نیز به همان اندازه مضر خواهد بود. رعایت حد اعتدال در هر چیزی بهترین گزینه است.
حرکات کششی را فراموش نکنید
انجام حرکات کششی پا که بینیاز از حمل وزن هستند میتواند به پیشگیری از گرفتگیهای عضلانی کمک کند. با افزایش سن، فعال نگه داشتن پاها برای حفظ دامنه حرکت آنها اهمیت دارد. انجام ماساژ و حمام گرم نیز به تسکین عضلات کمک خواهند کرد.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/*
لطف کنید بجای قطع برق خونه های مردم روشنایی های سطح شهر رو تو روز روشن خاموش کنید مثال چهار راه هلال احمر عبدالمجید کیانی