به گزارش عصر ایذه؛ سازمان تامین اجتماعی نهادی که در ازای دریافت مبالغی خود را موظف به تامین بخشی از امکانات درمانی مشتریانش میداند و قائدتاً ارائه غالب خدمات درمانی باید در برنامهی سازمان قرار گیرد.
بدین منظور نیز پایگاهها یا همان درمانگاههایی مخصوص در سراسر کشور تعیین کند که طبعاً متناسب با نیاز بیماران و حتی بدون توجه به موقعیتهای جغرافیایی پزشک معالج متخصص همراه با دستگاههای پزشکی مورد نیاز تعیین شود.
پزشک عمومی، متخصص اطفال، متخصص قلب و عروق، چشم پزشک، دندانپزشک، متخصص پوست و مو، استخوان و مفاصل، زنان و زایمان و پزشک عمومی ؛ انجام خدمات رادیولوژی، سونوگرافی، آزمایشگاه دقیق ، نوارقلب، اکو و …
اما اگر سری به درمانگاه تامین اجتماعی ایذه زده باشید حتماً خیلی زودتر اینها متوجه شدهاید که خبری از خیلی از این پزشکانی که اشاره کردیم نیست و اگر هم باشد یا متخصص نیستند و یا هر چندماه یک بار در اتاقشان حاضر میشوند.
یکی از این اتاقها اتاق دندانپزشکی است، اتاقی که غالباً با در بسته آن مواجه میشویم:
” بیماران گرامی، دندانپزشک نداریم، لطفاً سوال نکنید “
و اما نکته مهمتر در ابتدا چگونگی نوبت دهی به بیماران است.
بیماری که ماهها درد دندان را تحمل کرده و ازطرفی توان پرداخت هزینههای هنگفت دندانپزشکیهای شخصی را نیز ندارد و به دلش صابون آمدن دندانپزشک درمانگاه را زده با کلی ذوق باید۳صبح برای اخذ نوبت در درمانگاه حاضر می شود و خوشحال از اینکه ساعات پایانی دندان درد را طی میکند اما درنهایت تنها چیزی که از زبان پزشک میشنود :
عصب کشی نمکنیم، ترمیم نمیکنیم، ایمپلنت نمیزاریم، روکش نمیکنیم، دندان عقل هم نمیکشیم، جراحی هم نداریم
تنها یک پرکردن بدون عصب کشی و درنهایت کشیدن
مسلماً بیماری که بخاطر عدم استطاعت مالی اینهمه درد کشیده، نمیتواند دندانی راکه میتوانست با یک ترمیم جزیی تا سالها در دهانش باقی بماند را نگه دارد و خیلی زود حرف دکتر را قطع میکند که بکش این دندان فقر را !
و اما سوال اینجاست که مگر نه اینکه یک شهروند ایذه ای تحت پوشش خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی به اندازه همه شهروندان در سایر نقاط کشور حق بیمه پرداخت میکند ؟
پس چرا همچون بقیه از همه آن خدمات درمانی لازم برخوردار نیست !؟
چرا جدیدترین نرخهای بیمه با کمترین زمان ممکن ابلاغ و اعمال میشود اما لازمترین خدمات و امکانات همیشه مختوم به یک نوشته با این مضمون، نداریم، نپرسید، میشود !؟
و سوال آخر آیا مدیران محلی به همان اندازه که در اجرای بخش نامهها و تعرفههای جدید را تلاش میکنند، همانقدر هم در ارائه گزارش مبنی بر کمبود امکانات و عدم پاسخگویی امکانات موجود به نیاز بیماران کوشا بوده اند ؟
جواب این سوال و دیگر سوال ها را هم مردم خوب می دانند و هم مسئولین، اما چرا وضع تغییر نمیکند . . .
انتهای پیام/*
چی داره ک دندونپزشکی نداره؟ توی اوج محرومیتیم ما