عصر ایذه: پروژه قطار ایذه-اهواز که یکی از فازهای راه آهن بختیاری محسوب می شود چندین سال است که به وعده انتخاباتی تبدیل شده است، از دوره هفتم گرفته تا دوره نهم و هیچ بعید نیست که چندین دوره دیگر نیز ادامه داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی عصر ایذه، پروژه ساخت راه آهن ” اهواز- ایذه- لردگان- شهرکرد- اصفهان ” موسوم به راه آهن بختیاری چندین سال است که توسط نمایندگان دوره های مختلف و مسئولین وعده داده شده و هم اکنون به یکی از مطالبات عمومی مردم منطقه از دولت یازدهم تبدیل شده است.
حمل و نقل ریلی الفبای توسعه پایدار
راهآهن به عنوان شریان ارتباط مؤثر، جایگاه ویژهای در رشد و توسعه اقتصادی تمامی کشورهای دنیا دارد. قابلیت توان حمل بار انبوه و جابجایی مسافر و صرفهجویی در مصرف انرژی و ایمنی بسیار بالا و پیشگیری در آلودگی محیط زیست از اهمیت خاصی برخوردار است.
نقش اساسی و کلیدی حمل و نقل در رشد اقتصادی و توسعه پایدار از دو بعد توسعه ملی و قیمت تمام شده کالا قابل بررسی است و یکی از اهرم های توسعه ملی، توجه به عوامل زیرساختی است که در رأس آنها شبکه سراسری حمل و نقل ریلی قرار دارد.
شبکه ریلی از نخستین سالهای قرن حاضر یکی از اساسی ترین جابجایی کالا و خدمات به حساب آمده و بسیاری از کشورهای جهان، تحول بنیادی اقتصادی خود را مدیون این ابزار کارآمد هستند.
رویای عبور خط آهن از شهرستان ایذه
شنیدن جمله “راه آهن ایذه” برعکس آنچه بسیار جذاب و خوشحال کننده به نظر میرسد در نگاه اول هیچ شور و شوقی در دل مردم ایجاد نمی کند و تنها به یاد همه هزاران هزار وعده ای می افتیم که تا کنون دراین زمینه شنیده ایم و یاد آن افتادم که سالها بود مسئولین مختلف از راه آهن ایذه صحبت می کردند در حالی که حتی مسیرش هم بر روی نقشه به درستی مشخص نشده بود.
در این سال ها صحبت از راه آهن ایذه تنها به یک شعار تبلیغاتی پشت تریبون برای عده ای از مسئولان تبدیل شده و یاموضوع نامه نگاری های بی حاصلی که در همه آن نامه ها سر از بایگانی های وزارت راه وترابری یا اداره راه ایذه در می آورد.
گوشه ای از وعده های مسئولین در خصوص راه آهن ایذه در ۶سال اخیر
روزنامه جام جم > دی ماه سال ۱۳۸۸
وزیر راه: مطالعات راه آهن اهواز- چهارمحال -اصفهان به پایان رسید
وزیر راه و ترابری گفت: مطالعه پروژه راه آهن اهواز – چهارمحال و بختیاری- اصفهان که از شهرستان ایذه در استان خوزستان عبور می کند، به اتمام رسیده است.
حمید بهبهانی در سفر به خوزستان، اظهار کرد: مهم ترین کار در منطقه خوزستان عبور راه آهن برقی اهواز – ایذه – چهارمحال – اصفهان است که هم اکنون با اتمام مرحله مطالعه، برای اجرا به کمیسیون ماده ۳۲ ارسال شده است.
وی ادامه داد: با باز شدن مسیر ایذه به چهارمحال و بختیاری این شهرستان از بن بست خارج شده است.
علیرضا دهقان، نماینده مردم ایذه و باغملک در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی
یکشنبه ۱۷ مرداد۱۳۸۹
این نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد پروژه ی مهم و و ملی راه آهن برقی خوزستان – چهارمحال بختیاری و اصفهان گفت: این پروژه جزء طرح های هر سه استان است که در سفرهای هیئت دولت به این استانها مصوب شده و احساس کردیم تعلل هایی در این زمینه صورت می گیرد که با ارسال نامه ای با امضاء ۴۱ نماینده سه استان و همچنین جذب امضاء دکتر حدادعادل، آقاتهرانی و آقایی رئیس کمیسیون عمران به وزیر راه بر اجرایی شدن هر چه سریع تر آن تاکید کردیم.
دهقان افزود: دولت می گوید شروع این پروژه سال ۹۰ است ولی اگر سرمایه گذار تمایل به سرمایه گذاری داشته باشد، دولت آمادگی دارد تا این پروژه ی ملی زودتر هم اجرایی شود و فعلاً هم به دنبال سرمایه گذار هستیم که ان شاء الله در همین امسال کلنگ این پروژه به زمین زده می شود.
مدیرکل راهآهن جنوب
مدیرکل راهآهن جنوب اظهار امیدواری کرد عملیات اجرایی احداث راهآهن اهواز – ایذه – اصفهان (موسوم به طرح راه آهن بختیاری) از ابتدای سال ۱۳۹۰ آغاز شود.
به گزارش روابط عمومی راه آهن جنوب، علیرضا احتشامی با اعلام این خبر، افزود: کار مطالعات طرح احداث راهآهن اهواز – ایذه – اصفهان مراحل پایانی خود را میگذراند و تا اتمام سال جاری به پایان خواهد رسید. بر اساس مطالعات انجام شده این خط راهآهن، ۵۳۵ کیلومتر طول خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه بهرهبرداری از این طرح موجب رونق اقتصادی استان خوزستان و چهارمحال بختیاری و شهرستانهای واقع در مسیر این راهآهن خواهد شد، خاطرنشانکرد: با بهرهبرداری از این طرح بیشتر صنایع استان خوزستان که حدود ۷۰ درصد بارهای ریلی را در این استان تشکیل میدهند، به راحتی می توانند از این محور،محصولات خود را به اصفهان انتقال خواهند داد.
علیرضا احتشامی ادامه داد: احداث خط راهآهن اهواز – ایذه – اصفهان، فاصله ریلی اصفهان – اهواز را هزار کیلومتر کمتر میکند. در حال حاضر طول این مسیر حدود ۱۵۰۰ کیلومتر است.
مدیرکل راهآهن جنوب بیانکرد: میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای خط دیزلی این محور حدود ۱۱ هزار میلیارد ریال و برای خط برقی آن حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال است. براساس پیشبینیها، ساخت این راهآهن به پنج سال زمان نیاز دارد.
مدیرکل راهآهن جنوب:
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰
مدیرکل راهآهن جنوب به خطآهن اهواز–ایذه–اصفهان اشاره کرد و گفت: احداث این خطآهن از نان شب نیز واجبتر است و اگر قرار باشد برای احداث این خط آهن به مردم فشاری وارد شود آنها باید این ریاضت را تحمل کند. احداث این خط آهن برای آینده کشور بسیار موثر خواهد بود.
معاون عمرانی استاندار خوزستان:
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان اهمیت پروژه راهآهن مسیر اهواز – ایذه – شهرکرد را بالا دانست و گفت: این پروژه دستور صریح ریاست جمهوری را هم در سفر استانی به شهرکرد و هم در جلسه هیأت دولت دارد و باید محقق شود.
حجت الله درویشپور، نماینده فعلی مردم ایذه و باغملک
“راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری احداث میشود”
۱۳ تیر ۱۳۹۳
حجت الله درویشپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار کرد: راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری احداث میشود.
وی افزود: بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و یک شرکت خصوصی توافق ایجاد کردیم که راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری را احداث کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان این کار پروژه عظیمی است تصریح کرد: احداث راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار و نیاز دارد.
نماینده مردم ایذه و باغ ملک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یک شرکت خصوصی قبول کرده که آن را انجام دهد و تفاهم نامهای نیز با راه آهن امضا کرده که اگر موانعی ایجاد نشود کار آن آغاز خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که کار ساخت راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری چه موقع آغاز میشود گفت: هنوز به صورت قطعی زمانی برای اجرای این پروژه در نظر گرفته نشده ولی برای اجرای آن تفاهم نامهای به امضا رسیده است.
درویشپور درباره مسیر راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری نیز بیان کرد: مسیر آن از اهواز آغاز میشود و از شهرهای هفتگل، باغ ملک، ایذه و دهدز میگذرد و پس از آن به استان چهارمحال بختیاری میرسد.
به گفته عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، تفاهم نامه انجام مطالعات راه آهن خوزستان به چهارمحال بختیاری امضا شده و بعد از آن نیز کار اجرایی این پروژه آغاز خواهد شد.
با اجرای خط راه آهن ایذه وباغملک جان تازه ی خواهد گرفت
عبدالکریم درویش زاده روز شنبه ۵ , دی, ۱۳۹۴ در همایش هفته حمل و نقل در میهمانسرای ترن اهواز گفت: اعتبارات طرح های عمرانی راه آهن جنوب معادل کل اعتبارات عمرانی استان خوزستان می باشد.
مدیرکل راه آهن جنوب گفت: موضوع احداث خط آهن اهواز- رامهرمز- ایذه – اصفهان پیگیری می شود ولی مهمترین چالش این طرح تامین اعتبار آن است.
وی برآورد اجرای این طرح را یکصد هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: برای اجرای این طرح باید اعتبارات ملی تخصیص یابد و وزارت راه و شهرسازی پیگیر باشد.
وی گفت:اجرای این طرح ملی می تواند ارتباط ریلی خوزستان با استان های مرکزی کشور را تسهیل کند و تحولی در صنعت حمل و نقل ریلی استان ایجاد نماید.
به گزارش عصر ایذه، این مصاحبه و اخبار بخش بسیار کوچکی از وعده های مسئولین از سال ۸۸ تاکنون در خصوص ساخت راه آهن اهواز – ایذه بوده است، براستی که اگر مسئولین در طول این چند سال به جای دادن وعده، به جد پیگیر این موضوع می شدند، و کار اجرایی آن آغاز می شد، شاید امروز “جاده مرگ” وجود نداشت.
شاید کسانی که در طول این چند سال در محور ایذه – اهواز براثر سانحه رانندگی جان خود را از دست دادند، هم اکنون در کنار خانواده شان در حال گذران زندگی بودند، شاید اینهمه خانواده از هم نمی پاشید، شاید این همه کودک یتیم نمی شد، و هزاران شاید دیگر. . . که اگر بخواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم جز حق الناس در آن مشاهده نمی کنیم، واژه ای که غریب ترین بود و در بین وعده ها تلف شد.
حال باید نشست و دید این وعده ها تا کی ادامه خواهد داشت و آیا مردم ایذه بالاخره روزی صدای سوت قطار را خواهند شنید؟ و یا اینکه وعده و وعید ها همچنان مجالی برای شنیدن صدای سوت قطار خواهد گذاشت!