همیشه از کارهایی که سقف معینی داشتند و جایی برای خلاقیت و نو شدن در آنها نبود فراری بودم، اصلاً روحیهام روحیهی ایجاد و نوگرایی بود. شاید هم بشود گفت روحیهی ریسکپذیری، در پی کارهایی بودم که بتوانم همواره حرفی برای گفتن و طرحی نو برای ارائه داشته باشم، از اینرو رشتهی تحصیلی ام را باعلاقه و آگاهی انتخاب کردم و از همان ابتدای تحصیل به فکر حرکت و کارآمدی در رشته تخصصی خود بودم.
به گزارش عصر ایذه؛ محمد ادیب بیست و پنج ساله متولد شهرستان ایذه، فارغالتحصیل رشتهی نساجی گرایش پوشاک از دانشگاه یزد؛ به همهی اینها جسارت، پشتکار و هدفمندی را که اضافه کنیم اکنون با یک کارآفرین جوان در حوزهی نساجی روبرو هستیم.
وی میگوید صنعت نساجی بسیار زیاد جای پیشرفت دارد و شما تا هرجا که بخواهید میتوانید همواره طرح جدیدی را ارائه کنید
اما متأسفانه باوجود همهی پتانسیلهایی که در حوزه نساجی در ایران وجود دارد هنوز هم با خلأهای جدی روبرو هستیم ولی میشود با یک دید مثبت این خلأها را تبدیل به پله صعود کرد.
این کارآفرین جوان همزمان با دوران تحصیلش در شهر یزد با هزینه شخصی خود یک دستگاه بافندگی تهیه میکند، همانجا تولید را شروع میکند و اتفاقاً بازار کار خوبی هم پیدا میکند.
بعد از یک سال دستگاه خط تولیدش را به عدد ۳میرساند و با اتمام تحصیلات باید تصمیم خود را میگرفت که همانجا بماند و کارش را ادامه دهد یا به شهرش برگردد و از نو شروع کند، شهری که میداند قطعاً از خیلی جهتها محرومیت دارد خصوصاً در حوضه نساجی که اصلاً پیشزمینه و شناختی نسبت به این صنعت ندارد.
اما آنطور که خودش میگوید از این ضعفها انگیزه گرفت، او که روحیه ریسکپذیری و تعالی داشت تصمیمش را گرفت و با حمایتهای مالی خانواده کارگاه کوچک جوراببافی را در ایذه دایر کرد.
وی میگوید برای شروع به این دلیل بافت جوراب را انتخاب کردهام چون این حوزه از پوشاک نسبت به سایر حوزهها نیاز به سرمایه کمتری دارد همچنین همخوانی بیشتری با شرایط مالی و محیطی من داشت. اما قطعاً بهصورت دائم در این حوزه نخواهم ماند و باگذشت زمان و پیشرفت کار، به تولید سایر البسه دست خواهم زد.
او اکنون حدود ۳ سال است که در ایذه مشغول به این حرفه است و خبرنگار عصر ایذه باحضور در کارگاه کوچک اش، به گفتوگو با او پرداخت.
منتظر نماندم تا کسی برای سفارش سراغم بیاید/ بازاریابی را حرفهای دنبال کردم
این کارآفرین جوان میگوید تلاش جهت شناخت محصول که امروزه تبدیل به یک حرفه به نام بازاریابی شده برای من اهمیت ویژهای داشت چون خیلیها اصلاً نمیدانستد که تولیدکننده جوراب در ایذه وجود دارد و به فرض اینکه میدانستند چقدر ریسک میکردند محصولی را که سالها استفاده میکردند و از کیفیتان راضی بودند رها کنند و به سراغ من بیایند.
پس من باید با یک دانش جامع به نام بازاریابی علمی به سراغ آنها می رفتم و با ارائه یک محصول باکیفیت مشابه آنچه مصرف میکردند یا به تراز آن، اعتمادشان را جلب میکردم.
بنابراین تمام روشهای سنتی را کنار گذاشته و بازاریابی کاملاً حرفهای و علمی دنبال کردم و امروز نهتنها در بازار ایذه بلکه در اهواز نیز مشتریان ثابت و خوبی پیدا کرده ام.
الگوی من در ایران هاکوپیان است
محمد ادیب با اشاره به اینکه هر انسانی در حالت کلی باید برای پیمودن مسیر موفقیت یک الگو درآمد نظر قرار بگیر میگوید: برای یک کارآفرین این موضوع خاصتر و جذاب تر میشود چراکه باید همواره خودش را به الگویش نزدیکتر کند.
الگو و شوق حرکت و رسیدنم، تولیدی به نام هاکوپیان بوده و در طول این مسیر همواره به صفرتا صد مسیری که این تولیدی موفق پیموده نگاه میکنم.
برند سازی اوج انتظار یک تولیدکننده است
این بافنده جوان ایذهای در ادامه میگوید: بین ما انسانها گاهی که نام یک فرد معتمد و صاحب نفوذ که قبلاً حسن نیتش بر همگان محرز شده به میان بیاید خیلی چیزها را چشمبسته قبول میکنیم، که این موضوع در حوزه تولید همان برند سازی میشود.
ادیب با تاکید بر اینکه ساختن یک برند به نام خودم از اهداف عالیهام است، افزود: شما یک برند نمیشوی مگر آنکه بتوانی خواستههای به روز مردم را پاسخگو باشی و اعتمادشان را جلب کنی و این همان آرمان اکثر تولیدکنندهها است.
وی ادامه داد: ایران هماکنون خاستگاه بسیاری از محصولات ناب و پرطرفدار در دنیا مثل فرش، پسته، زعفران و….میباشد اما کمکاری در حوزه برند ایرانی باعث شده بیرون از مرزهای کشور این محصولات را بیشتر بانام خارجیشان بشناسند.
الگوبرداری از فرهنگ ایرانی در حوزه پوشاک
محمد ادیب میگوید: اگرچه هماکنون خیلی نمیتوانم تنوع بهکار بدهم اما همیشه از همه ایدهها و انتقادات مشتریانم استقبال کرده و در تولید لحاظ می کنم و قطعاً وارد فازهای بعدی کار مثل تولید تیشرت و…که شوم بیشتر از طرحها و الگوهای ایرانی استفاده خواهم کرد.
وام خود اشتغالی کمیته امداد ، کمک زیادی به توسعه فعالیتم کرد
این کار آفرین جوان ایذه ای پیشرفت و توسعه کار خود را مدیون وام خوداشتغالی کمیته امداد امام خمینی(ره) ایذه دانست و گفت: با وامی که از این نهاد دریافت کردم توانستم ۳دستگاه جدید خریداری کنم و فعالیت خود را گسترش دهم.
محمد ادیب اضافه کرد: امسال در مراسمی که وزیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشت ، از بنده بعنوان کار آفرین برتر استان خوزستان تجلیل شد.
از مشکلات امتیاز میگیرم
این کارآفرین جوان بابیان اینکه با علم به کمبودها و مشکلات بر سر راهم در ایذه این کار را شروع کردم، تاکید کرد: گاهی از این مشکلات توانستم امتیاز مثبت هم بگیرم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال با توجه به نبود پیشزمینه در حوزه نساجی همواره مشکلاتی داشتم یکی از آنها نبود تعمیرکار تخصصی دستگاههای بافندگی بود و درنهایت خودم مجبور شدم تمام زیر و بم دستگاهها را یاد بگیرم و امروز دیگر نیازی به تعمیرکار ندارم.
محمد ادیب در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه نظرتان درباره ارائه کمک ها و حمایتهای مالی دولت نسبت به تولیدکنندگان چگونه است، این تعبیر زیبا را به کار برد: “فصل که فصل بهار باشد، درخت فطرتاً شکوفه میدهد”
وی میگوید به نظر من اگر دولت جلوی قاچاق کالا و ارز را بگیرد، اگر مشکل معیشت مردم را حل کند و عوامل زمینهساز فساد را برچیند آنوقت هوا بهاری میشود و همه استعدادها به بار مینشیند و دیگر نیازی به دخالت مستقیم دولت و کمکهای مقطعی مالی نخواهد بود و همه امکانات و فکرها سرمایه ها خودبهخود در راستای تولید مطلوب و رونق چرخ اقتصاد بهکار گرفته خواهد شد
این کارآفرین جوان ایذهای در حوزه پوشاک، خطاب به همه جوانان و متقاضیان کار گفت: از محدودیتها هراس نداشته باشید درعینحال که میتوانید از تجربههایی حاصل از این کمبودها و شکستها استفاده کنید.
وی ادامه داد: اگر به یک حرفه علاقه دارید و میبینید تعداد زیادی در آن حوزه شکستخوردهاند به سراغشان بروید و همه آن تجربهها را بگیرید و بهکار ببندید آنوقت شما بیش از ۵۰ درصد راه را رفتهاید و کمتر انرژیتان گرفته میشود و بیشتر شوق حرکتدارید.
محمد ادیب در پایان ضمن انتقاد از روی آوری جوانان به فعالیتهای زودبازده، تصریح کرد: کارهای زود بازده عمر کوتاهی نیز دارند، سعی کنید چشمانداز بلندی برای اهدافتان در نظر بگیرید.
به گزارش عصر ایذه؛ این روزها کشور از لحاظ اقتصادی دارای یک شرایط حساس است، تا جاییکه دوسال پیاپی توسط رهبرمعظم انقلاب اتخاذ سیاست های کلان و مثبت جهت رونق اقتصاد وتشویق مردم جهت فعالیت و مشارکت سازنده درحوزه تولید داخلی به مسولین توصیه شده است.
از طرفی جوانانی چون آقای ادیب باهمه این مشکلات اقتصادی ریسک آن را کرده اند که سرمایه خود را وارد بخش تولید آن هم در یک منطقه محروم کنند، چشم امید آن داریم که هر چه سریعتر شاهد آن باشیم که مسیر کارآفرینی و مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی با اتخاذ سیاست های درست و اصولی توسط مسئولین کشوری رونق بیشتر بگیرد و به دنبال آن مسئولین محلی در چهارچوب این سیاستها حمایت حداکثری خود را نسبت به افراد با انگیزه و هدفمندی چون آقای ادیب دریغ نکنند چرا که حمایت از ادیب ها حمایت از پیشرفت، آبادانی، خودکفایی و شکوفایی اقتصاد کشور است.
عصر ایذه ضمن آرزوی موفقیت برای این جوان کارآفرین که آرمان آن را دارد شهرستان ایذه توسط کارآفرینی جوانانش بتواند در تولید بسیاری از محصولات که علی رغم پتانسیل های انسانی وطبیعی شهر هم اکنون از استانهای دیگر وارد میشوند بتواند به خودکفایی برسد و محرومیت از چهره بزداید.
انتهای پیام/*