رابطه بابیان اینکه پدیده ریزگردها در خوزستان امروزه به یک بحران ملی تبدیلشده، تصریح کرد: متاسفانه سازمان حفاظت محیطزیست سیاست برنامه مدونی برای کاهش آلودگی هوای خوزستان ندارد در حالی که مردم خوزستان به طور مدوام با پدیده ریزگردها دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش عصر ایذه به نقل از رهیاب، خوزستان در روزهای گذشته بازهم با گردوغبار دستبهگریبان شد، گردوغباری که با منشأ خارجی در اواخر هفته گذشته به خوزستان سفر و چند روز را با خیال راحت در استان خونگرم خوزستان سپری کرد.
فصل پاییز برای مردم خوزستان یادآور تنگی نفس است؛ بارانهای پاییزی چند سال اخیر در خوزستان نفس خیلیها را گرفته و آنها را به خسخس واداشته است.
این بار اما تنگی نفس در پاییز ابتدا بهواسطه خاک رقم خورد تا جایی که در گردوغبار اخیر ۸۹۶ نفر با مشکل تنفسی به بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این استان مراجعه کردند.
این آمار البته بهغیراز بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی آبادان و دزفول است. همچنین بعد از وقوع گردوخاک روزهای گذشته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: به علت مشکلات تنفسی ۲۷ بیمار به اورژانس بیمارستان بزرگ این شهرستان مراجعه کردند.
این مراجعات به بیمارستانهای استان که ناشی از گردوخاک اخیر بود در حالی اتفاق افتاد که صدایی از خانم ابتکار در این خصوص شنیده نشد.
رییس سازمان محیطزیست کشور که با یک اتفاق در مورد یک حیوان در هرکجای کشور که باشد یک پیام در شبکههای اجتماعی صادر میکند، هر از چند گاهی در پیامی تلگرامی یا اینستاگرامی از کاهش وقوع پدیده گردوخاک در کشور سخن میگوید که البته برای مردم خوزستان این سخن ملموس نبوده است.
سکوت معصومه ابتکار در خصوص گردوخاک اخیر و همچنین تنگی نفس هزار نفر از مردم خوزستان صدای اصلاحطلبان خوزستان را درآورد، اصلاحطلبانی که شاید روزی گلایهها و انتقادات نمایندههای طیف مقابل به ابتکار را سیاسیکاری میدانستند.
سازمان حفاظت محیطزیست سیاست برنامه مدونی برای کاهش آلودگی هوای خوزستان ندارد
همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در این رابطه بابیان اینکه پدیده ریزگردها در خوزستان امروزه به یک بحران ملی تبدیلشده، تصریح کرد: متاسفانه سازمان حفاظت محیطزیست سیاست برنامه مدونی برای کاهش آلودگی هوای خوزستان ندارد در حالی که مردم خوزستان به طور مدوام با پدیده ریزگردها دست و پنجه نرم میکنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با ابراز تأسف از اینکه علاوه بر بیتوجهی نسبت به مهار سرچشمههای خارجی ریزگردهای خوزستان هیچ گونه تلاشی برای مهار کانونهای داخلی هم صورت نگرفته است، تصریح کرد: هرچند تمامی سرچشمههای داخلی ریزگردها توسط دولت شناسایی شدند اما متاسفانه دولت و سازمان حفاظت محیطزیست هیچ عزم جدی برای مهار ریزگردهای خوزستان ندارند.
اگر سازمان حفاظت محیطزیست بر اساس قانون عمل میکرد معضل ریزگردها بهدرستی مدیریت میشد
جواد کاظم نسب الباجی نیز با انتقاد از وضعیت بحرانی هوای خوزستان به دلیل افزایش ریزگردها، گفت: رفع ریزگردها که به معضلی جدی تبدیلشده عزم و اراده ملی میطلبد.
نماینده دیگر مردم اهواز در مجلس دهم با تاکید بر اینکه انجام اقدامات مقطعی راهکار مناسبی برای مدیریت ریزگردهای خوزستان نیست، تصریح کرد: رفع ریزگردهای خوزستان که به معضلی ملی تبدیلشده عزم و ارادهای ملی میطلبد و مستلزم انجام اقدامات دائمی است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس دهم، بابیان اینکه اگر سازمان حفاظت محیطزیست بر اساس قانون عمل میکرد بدون شک مشکلات زیست محیطی خوزستان بهویژه معضل ریزگردها بهدرستی مدیریت میشد، تصریح کرد: این دستگاه اگر به صورت جدی از صدور مجوزهای غیر کارشناسانه که منجر به تخریب محیطزیست خوزستان میشود جلوگیری کند قسمت عمدهای از مشکلات زیست محیطی خوزستان مرتفع خواهد شد.
سازمان حفاظت محیطزیست اقدامات مقطعی و شعارگونه انجام داده است
همچنین علی ساری با وخیم توصیف کردن وضعیت گردوغبار در خوزستان، گفت: ریزگردها ۸ برابر وضعیت نرمال است، سازمان حفاظت محیطزیست هم بهکندی و به شکل مقطعی اقدامات پیشگیرانه را پیش میبرد.
وی با تاکید بر اینکه فریاد نمایندگان خوزستان بر مبنای مستندات علمی و شرایط نامناسب آب و هوایی بلند است، افزود: سازمان حفاظت محیطزیست در مورد تأمین حقآبه تالابهای شادگان و هورالعظیم و انتقال آب به این تالابها اقدامات مقطعی و شعارگونه انجام داده است، اقدامات مؤثر به دلایل مختلف از جمله منشاهای خارجی انجام نمیشود در حالی که بخشی از کانونهای گرد و غبار داخلی است که باید اصلاح شود.
نماینده مردم اهواز در مجلس با انتقاد از اینکه روند اجرای پروژههای بهبود شرایط هوای استان خوزستان همچون نهالکاری و تأمین حقآبه تالابها مورد رضایت مردم نیست، معتقد است: اقدامات به شکل کج دار مریز صورت میگیرد، از اینرو بارها تاکید شده که اقدامات باید در شش کانون ریزگرد استان خوزستان با سرعت بالا انجام گیرد ضمن اینکه گزارش این اقدامات نیز باید هرماه ارائه شود تا حقیقت برای مردم هویدا شود، اما تاکنون گزارشی از اقدامات اعلامنشده است.
به گزارش رهیاب، هرچند نار کارآمدی خانم رییس که بیشتر نگاه سیاسی دارد تا زیست محیطی بر کسی پوشیده نیست لذا پسازآنکه طوفان و گرد و غبار آسمان خوزستان را تیره و تار و نفسها را حبس کرد، دیگر مردم خوزستان انتظار به حق خود از حضور ابتکار در منطقه و همراهی واقعی با آنها را ندارند و فقط حداقل انتظار آنها اعتراف خانم رییس به عدم توانایی در حل مشکل ریزگردها و استعفا از سازمان حفاظت از محیطزیست است.
انتهای خبر/