تاریخ : یکشنبه, ۲۵ شهریور , ۱۴۰۳ 12 ربيع أول 1446 Sunday, 15 September , 2024
4

ضربه سنگین فساد بر پیکره ورزش خوزستان/سوءمدیریت ها چه بر سر فوتبال آورده است؟

  • کد خبر : 37749
  • 02 شهریور 1394 - 15:44
ضربه سنگین فساد بر پیکره ورزش خوزستان/سوءمدیریت ها چه بر سر فوتبال آورده است؟

عصر ایذه: متأسفانه ورزش خوزستان در سال‌های گذشته دستخوش ناملایمات فرهنگی زیادی شد که نتیجه آن محرومیت چندین بازیکن به […]

عصر ایذه: متأسفانه ورزش خوزستان در سال‌های گذشته دستخوش ناملایمات فرهنگی زیادی شد که نتیجه آن محرومیت چندین بازیکن به دلیل فساد اخلاقی و یا دوپینگ بود.

فساد در فوتبال چیز جدیدی نیست اما متأسفانه ورزش خوزستان در سال‌های گذشته دستخوش ناملایمات فرهنگی زیادی شد که نتیجه آن محرومیت چندین بازیکن به دلیل فساد اخلاقی و یا دوپینگ بود، سال گذشته نیز بازیکنان بسیاری از تیم‌های خوزستانی به دلیل نداشتن کارت‌های پایان خدمت و استفاده از کارت‌های جعلی از این استان کوچ کردند و امسال نیز چند بازیکن سرشناس را در یک محفل شبانه دستگیر کردند.

با توجه به اینکه اکثر باشگاه‌ها و تیم‌های خوزستانی نام فرهنگی – ورزشی را یدک می‌کشند، متأسفانه مشاهده این هنجارهای فرهنگی در ورزش کام مردم ورزش دوست خوزستان را تلخ کرده و در سال‌های گذشته حضور تماشاگران در زمین‌های فوتبال کاهش پیدا کرده است.

بدون شک کار فرهنگی در ورزش ارائه پوسترهای فرهنگی و یا اقامه نمازهای جماعت در محیط‌های ورزشی نیست اما عدم تخصص مدیران در حیطه ورزش سبب شده کارهای فرهنگی در ورزش خوزستان به کلی فراموش شود.

 باشگاه‌های ورزشی در کشور فقط اسم فرهنگی را به یدک می‌کشند

سید محمد ناظم‌الشریعه در گفتگو با رهیاب در این باره می‌گوید: بسیاری از باشگاه‌های ورزشی در کشور فقط اسم فرهنگی را به یدک می‌کشند و باید دید که واقعاً در اساسنامه هم فرهنگی – ورزشی ثبت شده‌اند یا خیر.

وی می‌افزاید: باشگاه‌هایی که در اساسنامه به نام فرهنگی – ورزشی ثبت شده‌اند انگشت شمارند چرا که اگر در اساسنامه ای موضوع ثبت شده باید مسئول فرهنگی باشگاه مشخص شود و هرساله برنامه‌های خود را به فدراسیون ارائه دهند.

سرمربی تیم ملی فوتسال امید ایران معتقد است: باشگاه فرهنگی ورزشی به معنی این است که ما برای نوجوانان و جوانانی که جذب ورزش می‌شوند باید برنامه مشخصی داشته باشیم، باید بدانیم که برنامه جوانان جذب شده به ورزش فقط فوتبال نیست بلکه ما باید اوقات فراغت آنها را هم پر کنیم تا هدایت کنیم به سمت و سوی حرفه‌ای شدن.

وی بیان می‌کند: بهترین کار این است که حرفه‌ای گری را یاد ورزشکاران دهیم تا دچار این ناهنجاری‌های فرهنگی نشوند و باید حرفه‌ای گری را از تیم‌های پایه آموزش دهیم؛ چرا که امروز ورزشکاران ما نمی‌دانند چه کارهایی انجام دهند و چه کارهایی نباید انجام دهند.

مدیریت‌ها در ورزش غیر اصولی است

محمدعلی چابک کارشناس ورزش خوزستان نیز در این باره به خبرنگار رهیاب گفت: فوتبال کشور ما آماتور است و این غیر حرفه‌ای بودن به جوانان و نوجوانان کشور ما ضربه می‌زند.

وی می‌افزاید: این مشکل به دلیل غیر اصولی بودن مدیریت‌ها در ورزش است و یا اینکه مدیران ما مشاوران متخصص در این زمینه ندارند تا طرح و برنامه‌ای برای پر کردن اوقات فراغت ورزشکاران تنظیم کنند.

این کارشناس ورزش با اشاره به نحوه کنترل کردن بازیکنان پرسپولیس توسط علی پروین می‌گوید: اهالی ورزش مشکلات ورزشکاران را می‌دانند اما چون ساختار درستی در ورزش و به ویژه فوتبال کشور وجود ندارد این موضوعات به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی ما در ورزش به اندازه‌ای ضعیف هستند که نمی‌توان به انها برچسب کار فرهنگی زد، اظهار داشت: در ورزش ما برنامه‌ای عملی برای کارهای فرهنگی در ورزش به دست کارشناسان طراحی نشده و این از ضعف‌های ساختاری است.

چابک عنوان می‌کند: نبود ساختار باشگاه داری در کشور که بتواند اهداف باشگاه را ترسیم کند سبب پدیدار آمدن مشکلات ورزشی و ناهنجاری‌های فرهنگی می‌شود. سیستم به دلیل نبود آگاهی در ورزش این ناهنجاری‌ها را به وجود می‌آورد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در انگلستان با جان تری کاپیتان تیم ملی انگلیس و چلسی به دلیل فساد اخلاقی برخورد قاطعی شد اما در ایران این قاطعیت در برخورد وجود ندارد، گفت: پل گاس کوین ستاره انگلیسی در جام جهانی ۱۹۹۰ پس از اینکه همسرش را کتک زد با برخوردهای شدید اجتماعی مواجه شد و مجبور به کار کردن در آسایشگاه‌های بهزیستی شد اما در ایران به دلیل سوءمدیریت توان برخورد با ورزشکاران را ندارند.

این کارشناس می‌افزاید: وقتی باشگاه برنامه فرهنگی داشته باشد به هنگام ثبت قرارداد بازیکن جوان خود را توجیه می‌کند که چه کاری خط قرمز باشگاه است و نباید بازیکن این کار را انجام دهد؛ متأسفانه چون این طراحی در باشگاه انجام نمی‌شود ما باید منتظر رخ دادن این هنجارها باشیم.

وی تأکید می‌کند: باشگاه‌ها باید به این نتیجه برسند که یک مدیر همه چیز را بلد نیست و باید از مشاوران متخصصص در حوزه ورزش و فرهنگ استفاده کنند.

نبود دستورالعمل فرهنگی – اخلاقی برای ملزم کردن باشگاه‌ها

سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان که از موضوع بازداشت بازیکن فوتبال در پارتی شبانه خبر نداشت، به خبرنگار رهیاب گفت: معضلات فرهنگی در بین ورزشکاران است با معاونت ورزشی اداره کل ورزش و جوانان است و حوزه ما بیشتر مربوط به جوانان است.

عارف دانه‌کار می‌افزاید: تجلیل از باشگاه‌های فرهنگی و برگزاری جشنواره‌های فرهنگی مربوط به این معاونت است و این برنامه‌ها در حال انجام است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دستورالعمل فرهنگی و یا اخلاقی برای ملزم کردن باشگاه‌ها و ورزشکاران به ان در استان وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: پیشنهاد دادیم که پیام‌های فرهنگی را در محیط باشگاه نصب کنند.

سرپرست معاونت فرهنگی اداره کل ورزش در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه بسیاری از معضلات موجود در ورزش معضلات فرهنگی و اجتماعی هستند و شما برای پیشگیری از این ناهنجاری‌ها در ورزش چه برنامه‌ای دارید، گفت: تاکنون در این باره کاری در این حوزه انجام نشده ولی با توجه به سوالات شما بنده این موضوع را در شورای ورزش پیشنهاد می‌دهم.

به گزارش رهیاب، مقام معظم رهبری سال ۱۹۳۱ در در دیدار مدال‌آوران المپیک و پارالمپیک اظهار داشتند: یک مسئله‌ای که بر روی آن تأکید می‌کنم، مسئله‌ی اخلاق در ورزش است. دوستان گفتند، من هم اطلاع دارم و قبول دارم.
خوشبختانه جامعه‌ی ورزشی ما از لحاظ اخلاق، جامعه‌ی سالمی است؛ لیکن در این مسئله خیلی باید پافشاری کرد. لغزشگاه وجود دارد. جوان ورزشکار ما وقتی که بر روی امواج تبلیغ و توجه جهانی و توجه افکار عمومی قرار می‌گیرد، در خطر اخلاقی قرار می‌گیرد. ما باید خودمان را از این خطر اخلاقی نگه داریم. شما که ورزشکارید، در درجه‌ی اول، و بعد مسئولان ورزشی و کسانی از مدیریت‌های گوناگون که به این مسائل اهتمام دارند و این مسائل با آنها ارتباط پیدا میکند، باید به مسئله‌ی اخلاق در ورزش توجه کنند.

با توجه به تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری درباره مسئله اخلاق در ورزش مسئولان استانی و ملی باید به‌جای برگزاری سمینار و موازی کاری به صورت عملی وارد میدان شوند تا بتوان قهرمانان ملی را پرورش داد و بعد از ان ملت را به ورزش همگانی جذب کرد، چرا که این بی اخلاقی‌ها سبب دور شدن مردم از ورزش و ورزشکاران می‌شود.

رهیاب

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://www.asreizeh.com/?p=37749

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.