به گزارش پایگاه خبری عصر ایذه به نقل از لالی نیوز بختیاری های بسیاری از استان های چهارمحال و بختیاری، تهران، کهگلویه و بویراحمر، لرستان و اصفهان در این همایش حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین اردشیر محمدی بختیاری رئیس بنیاد بین المللی بختیاری نیز در این همایش اظهار کرد: سه سال پیش برای راه اندازی این بنیاد به منظور ایجاد همبستگی میان اقوام مختلف ایرانی اقدامات لازم را انجام دادم. این بنیاد دارای ۱۲ انجمن است که به عنوان نمونه در انجمن سردیارون بزرگان ایل بختیاری شناسایی می شود.
وی افزود: این بنیاد هیچگونه وابستگی به محورهای سیاسی نداشته و ندارد. تلاش ما در بنیاد برای حفظ فرهنگ، آداب و رسوم بختیاری است.
رئیس بنیاد بین المللی بختیاری تصریح کرد: در انجمن نیکوکاران افرادی که از نظر اقتصادی نیازمند هستند شناسایی شده و به آنها کمک می شود. همچنین انجمن پیام آوران تندرسی متولی امور صحت و سلامت افراد هستند.
محمدی بیان کرد: در انجمن آثار و اسناد این بنیاد بسیاری آثار و اسناد بختیاری که هم اکنون در دسترس عموم قرار ندارند را جمع آوری می کنند. کتاب های مختلفی متعلق به بختیاری ها وجود دارد که بیش از ۱۵۰ سال از تدوین آنها می گذرد.
وی عنوان کرد: تمامی فعالیت های بنیاد بدون افراط و تفریط بوده و به دور از هر گونه کار سیاسی انجام می شوند. این بنیاد در استان خوزستان شعبه دارد و در آینده ای نزدیک در استان های اصفهان، لرستان، کهکلویه و بویراحمر، چهارمحال و بختیاری و تهران نیز شعبه های بنیاد راه اندازی می شود.
رئیس بنیاد بین المللی بختیاری یادآور شد: یکی از اهداف این بنیاد این است تا همه بدانند که میان اقوام ایرانی هیچ گونه تعارضی وجود ندارد. در حقیقت اگر ما می خواهیم ایران به اهداف عالی خود برسد باید همه دست در دست هم داده و تمامی اقوام در کنار یکدیگر باشند.
محمدی تاکید کرد: هدف اصلی و پیام بنیاد این است که همه افراد اختلافات و دلخوری ها را کنار گذاشته و با وحدت و یکپارچگی به سمت اهداف مشخص و معین حرکت کنند.
وی گفت: در صورتی که مقدمات لازم فراهم شود قطعا این همایش را در سایر استان ها نیز برگزار می کنیم. هر کدام از انجمن های بنیاد ۱۲ عضو داشته و در هر استان حداقل ۱۵۰ نفر عضو بنیاد استانی هستند.
دکتر محمدی افزود: بنیاد بین المللی بختیاری دارای انجمن آثار و اسناد، فضاهای مجازی، زمین پاک، سردیارون، آثار باستانی و گردشگری، هنرهای بومی، پیام آوران راستی، پیام آوران تندرستی، نیکوکاران، بانوان و خانواده، ایثارگران و دفاع مقدس و هنرهای صوتی و تصویری است.
در این همایش از خانواده های فاضلی، زکی زاده و عیوضی که به اهدای عضو عزیزان خود رضایت داده بودند تقدیر و تجلیل شد و بلیط رفت و برگشت با هواپیما به مشهد نیز به آنها اعطا شد.
مراد امیدی بیرگانی دبیر برگزاری همایش اهواز نیز در این مراسم با خوش آمدگویی به حضار به ارایه توضیحات مختصری در مورد چگونگی برگزاری این همایش پرداخت.
طنزپردازی علی نجفی بختیاری با موضوع محرومیت و مشکلات بختیاری نشین مورد توجه حضار قرار گرفت.وی در نوشته ای با بیان و زبان شیرین بختیاری به طرح مشکلات شهرستان لالی به نمایندگی از سایر مناطق محروم بختیاری و لرنشین کشور پرداخت.
در این همایش تعدادی از فعالان عرصه اعتلای فرهنگ بختیاری که تا کنون بانی و برگزارکننده مراسم و همایش بوده اند نیز تقدیر شد.
همتباران عزیزمان از شهرستان لردگان حضوری فعال و صمیمی در کنار سایر مدعوین گرامی داشتند.
اجرای طنز، برپایی سیاه چادر، نواختن ساز توشمال، قرائت دو بیتی های بختیاری و شاهنامه خوانی از جمله برنامه های جانبی این همایش بود.
مسئولان مختلفی از آموزش و پرورش، شهرداری، و اعضای شورای شهر در این همایش حضور داشتند. همچنین بسیاری از زنان و مردان بختیاری با لباس محلی و شیوخ عرب نیز با لباس محلی خود در این همایش حضور پیدا کردند.