به گزارش پایگاه خبری عصر ایذه به نقل از رهیاب نیوز، خاک بیش از گذشته سلامت مردم خوزستان را نشانه رفته است سونامی خاک در هفته گذشته زندگی مردم را مختل کرد و رنگ استان را خاکی کرد با اینکه دولت ها همیشه وعده ای برای حل این معضل جدی داده اند اما تا به امروز قدمی جدی برداشته نشد یکی از اهرم های قانونی که می تواند حقوق مردم استان را پیگیری و مطالبه کند نمایندگان مردم در مجلس هستند از ۱۸ نماینده خوزستان بعد از این سونامی خاک ۴ نماینده موضع گیری کرده اند که اظهارات آنها را با هم مرور می کنیم.
آلودگی استان خوزستان ۶۶ برابر حد استاندارد است
سید شریف حسینی در حاشیه نشست علنی روز (یکشنبه ۱۲ بهمنماه) با حضور در جمع خبرنگاران ضمن تبریک مناسبت دهه فجر از وضعیت استان خوزستان و آلودگی بیش از حد آن انتقاد کرد و گفت: امیدواریم مشکلات موجود در تمامی شهر و مراکز استانها به زودی حل شده تا شاهد برگزاری جشن پیروزی انقلاب اسلامی در سراسر کشور عزیزمان باشیم.
نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث ریزگردها در استان خوزستان در سایه بیتوجهی مسئولان به گرد و خاک و گرد و غبار تبدیل شده است، افزود: آلودگی بیش از حد هوا در این استان شرایط زندگی برای مردم استان و استانهای همجوار را دچار مشکل کرده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تاکید بر اینکه از سال ۸۰ تاکنون استان خوزستان با پدیده ریزگردها مواجه است، افزود: از سال ۸۵ تاکنون پدیده ریزگردها خیلی جدیتر مطرح و برنامههای بیشماری برای مقابله با این مهمان ناخوانده عملی شد که متاسفانه هیچ کدام از برنامهها منجر به خروج این مهمان ناخوانده نشد.
وی ادامه داد: استمرار پدیده ریزگردها و اکنون گرد و غبار در استان خوزستان مشکلات مختلفی در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، درمانی و آموزشی برای مردم ایجاد کرده است، تصریح کرد: بحثهای زیست محیطی که شاهد آن هستیم شرایط زندگی را برای مردم سخت کرده است.
حسینی با بیان اینکه ریزگردها با خود حدود ۵ هزار باکتری را منتقل میکنند، گفت: در سال جاری حدود ۲۲ هزار نفر به علت بیماریهای تنفسی به بیمارستانهای مختلف استان مراجعه کردهاند که این میزان تنها مربوط به بیمارستانها و درمانگاهها بوده در حالی که بسیاری از افراد به پزشکان خصوصی نیز مراجعه کردهاند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه پدیده ریزگردها بیماریهای بسیاری از جمله تنفسی را در افراد منجر شده است، افزود: ۶۰ درصد از بیماران استان خوزستان زمینه بیماریهای تنفسی و آسم را نداشتند اما به علت وجود ریزگردها و گرد و خاک دچار این بیماریها شدهاند.
وی ادامه داد: استان خوزستان در سال ۸۹، ۴۵ روز خطرناک و ۱۱ روز ناسالم و ۱۲۷ روز بحرانی و همچنین فقط ۱۰ روز پاک داشته است که این نشان از خطرناک بودن ریزگردها برای سلامت مردم دارد.
حسینی با اشاره به استانداردهای جهانی در خصوص میزان آلایندههای هوا افزود: میزان آلایندههای هوا طبق استانداردهای جهانی ۱۵۰ تا ۲۵۰ میکروگرم در مترمکعب است و دستگاههای سنجشی که در استان خوزستان وجود دارد تا ۱۰ هزار میکروگرم از این آلایندهها را سنجش میکند.
وی ادامه داد: طبق برآورد روزهای اخیر آلودگی هوای استان خوزستان میزان آلایندهها در این استان ۶۶ برابر استانداردهای جهانی بوده که این فاجعه است.
حسینی افزود: از سال ۸۵ تاکنون نشستهای مختلف، نطقهای گوناگون و سمینارهای بسیاری را شاهد بودیم اما اقداماتی که باید انجام میشد در خصوص آلودگی استان خوزستان در حد صورتجلسه و نشستها بود و اقدام عملیاتی انجام نمیشد.
نماینده مردم اهواز در مجلس نهم با بیان اینکه دولت ها باید بپذیرند که مشکل ریزگردها در استانهای جنوبی کشور نیازمند توجه بیشتر بوده، گفت: بحث ریزگردها باید همانند حوادثی چون سیل و زلزله دیده شود و برای رفع آنها اقداماتی انجام شود.
وی ادامه داد: در خصوص سیل و زلزله اتفاقات آنی رخ میدهد اما ریزگردها در بلند مدت به حوادث بیشماری از جمله تهدید سلامت نوزادان، افراد سالخورده و همچنین ایجاد عارضههای مختلف برای افراد میشود.
حسینی ادامه داد: پیشگیری بهتر از درمان بوده از این رو باید برای سلامت مردم در استانهای جنوبی فکری اساسی شود.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مسئولان اولویت کار خود را رفع ریزگردهای استانهای جنوبی کشور نمیدانند، افزود: تنها اقدام مسئولان برای آلودگی استان خوزستان رسانهایی کردن موضوع و ایجاد هماهنگی برای درمان مردم است.
حسینی تصریح کرد: از ۱۱ مورد گرد و خاکی که در استان خوزستان در سال ۹۳ اتفاق افتاده است، ۹ مورد آن کانون داخلی داشتهاند، افزود: اگر دولتمردان بگویند توافقات داخلی و خارجی برای رفع معضل ریزگردها صورت نگرفته قابل قبول نیست چرا که ۹ مورد گرد و خاکهای اتفاق افتاده کانون داخلی داشتهاند.
حسینی ادامه داد: در سال ۹۰ طبق توافقی مقرر شد حدود ۲۰۰ هکتار از زمینها و بیابانهای استان خوزستان مالچ پاشی شود و اعتبار آن نیز از سوی شرکت ملی نفت پرداخت و سازمان منابع طبیعی اجرا کننده آن باشد اما در حال حاضر تنها ۲۵ هکتار از این مصوبه اجرایی شده است.
وی ادامه داد: همانطور که نفت و درآمد آن ملی است، باید برای مشکل ریزگردها که معضل ملی است، عزم جدی را شاهد باشیم.
حسینی تصریح کرد: موضوع رفع ریزگردها در استان خوزستان نیازمند سفر رئیس جمهور به این استان است، باید اعتبارات مشخص برای رفع این مشکل ملی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: متوسط بارندگی ۷۰۰ میلیمتر بوده اما در استان خوزستان ۲۰۰ میلیمتر است که این موضوع نیز در اوج گیری آلودگی هوا دخیل بوده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم پر آب کردن تالاب هورالعظیم و پرداخت حق آبه آن را برای مقابله با آلودگی استان خوزستان ضروری خواند و گفت: در صورتی که این تالاب پرآب شود بسیاری از گرد و خاکها را در خود نگه میدارد.
وی ادامه داد: ایجاد کمربند سبز در استانهایی که با مشکل ریزگرد مواجهاند، راهکاری برای مقابله با آلودگی هوا بوده که باید از سوی دولتمردان جدی گرفته شود.
حسینی با تاکید بر اینکه وضعیت آلودگی هوای خوزستان نیازمند ایجاد کمیتهای در استان خوزستان است، گفت: کمیتهای که مستقر در استان باشد، به طور حتم می تواند با رصد مشکلات راهکارهای رفع آن را بررسی کند.
نماینده مردم اهواز در مجلس نهم با بیان اینکه ریزگردها صدمات بسیاری در حوزه اقتصادی برای کشور ما دارند، تصریح کرد: آلوده بودن محصولات کشاورزی برای همه مردم خطرناک بوده که باید اقدام اساسی در این زمینه صورت بگیرد.
حسینی با یادآوری مهاجرتهای بیشماری که در نتیجه آلودگی هوای استان خوزستان رخ میدهد، گفت: در حال حاضر درخواست های بیشماری برای انتقال به سایر استانها در روی میز مدیران استانی وجود دارد.
وی ادامه داد: لازمه ایجاد انگیزه در کارمندان در استانهایی چون خوزستان که با بدی آب و هوا روبرو هستند پرداخت حق بدی آب و هوا است که این موضوع نیز در قالب الحاق یک تبصره به ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری دیده شده است که در صورت تصویب در کمیسیون تلفیق و در نهایت در مجلس ۳۰ درصد به حقوق کارشناسان ارشد و ۲۰ درصد به سایر کارمندان اضافه خواهد شد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه دولت تاکنون برنامه بلند مدتی برای رفع آلودگی هوا ارائه نکرده است، گفت: برنامه کوتاه مدتی هم در این حوزه وجود ندارد از این رو از دولت میخواهیم اگر توان حل معضل آلودگی هوای استان خوزستان را ندارد با شفافیت اعلام کرده تا انتظارات مردم در این زمینه کاهش یابد./
دوئل ریزگردها با مردم خوزستان/ نشست خبری دردی دوا نمیکند
محمدباقر شریعتی با انتقاد از اوجگیری آلودگی هوای استان خوزستان٬ گفت: تنها اقدام مسئولان در راستای بهبود هوای استان خوزستان وعدههای دور از عمل بوده است.
نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی٬ ادامه داد: از بین رفتن زیستگاههای آبی٬ خشک شدن تالابها٬ تهدید جدی سلامت شهروندان٬ در معرض نابودی قرار گرفتن زیستگاهها و جنگلها٬ عدم تمایل سرمایهگذار به سرمایهگذاری در خوزستان بخشی از پیامدهای ریزگردها و گرد و غبار در استان خوزستان است.
وی افزود: در چند روز گذشته مردم محروم و مظلوم خوزستان بار دیگر با پدیده آلودگی بیش از حد هوا مواجه شدند اما متاسفانه بعد از چندین سال هنوز اقدام عملی در این راستا صورت نگرفته است.
شریعتی ادامه داد: در گذشته عوامل بیرونی چون کشور عراق مهمترین عامل پدیده آلودگی و ریزگردها بوده اما مطالعات کارشناسی نشان میدهد که عوامل داخلی تاثیر بیشتری بر ادامه این روند نامطلوب داشته است.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با بیان اینکه در ایران بیش از ۱۲ میلیون هکتار بیابان وجود دارد که ۶ میلیون هکتار از آنها فعال و دارای گرد وغبار وشن است٬ گفت: متاسفانه هیچ ارادهای برای کاهش بیابانزدایی در کشور وجود ندارد.
وی گفت: سازمان محیط زیست در وظیفه اصلی و ساختاری که برای آن تعریف شده کوتاهی ورزیده و متاسفانه این سازمان رسالت خود را فراموش کرده و بیشتر به جبنههای آموزشی و اطلاعرسانی توجه دارد تا کارهای اجرایی.
کلیگوییهای سازمان محیط زیست نشان از نبود ارادهای برای مبارزه با آلودگی هوا دارد
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با یادآوری اظهارات اخیر رئیس سازمان محیط زیست در خصوص شناسایی کانون انتشار گرد و غبار استان خوزستان و تدوین برنامه خاصی برای مقابله با آن٬ افزود: سوال ما این است که این برنامه مدون چه زمانی عملیاتی می شود و چقدر زمان میبرد؟ متاسفانه کلیگوییها و عدم شفافیت نشاندهنده این است که سازمان محیط زیست ارادهای برای مبارزه با پدیده آلودگی این استان ندارد.
وی خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست٬ گفت: خانم ابتکار تا کی باید شاهد این وضعیت در استان باشیم به نمایندگی از مردم از شما تقاضا داریم در همین اوضاع به خوزستان سفر کرده و از نزدیک شاهد زندگی سخت و طاقت فرسای مردم در این هوای آلوده باشید.
شریعتی ادامه داد: رئیس سازمان محیط زیست باید از بیمارستان ها و مراکز درمانی استان خوزستان بازدید کرده تا ببینند این معضل چقدر در زندگی مردم تاثیر داشته است.
تبلیغ و نشست خبری راهکار بهبود هوای خوزستان نیست
وی با تاکید بر اینکه معضل آلودگی هوای استان خوزستان با مصاحبه٬ تبلیغ و نشست خبری رفع نمیشود٬ تصریح کرد: بهبود هوای استان خوزستان کار عملی و علمی میطلبد.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ افزود: کسانی که به ناحق به انتقال آب کارون از سرشاخهها تاکید داشتند حال باید پاسخگوی وضعیت کنونی خوزستان باشند.
عضو کمیسیون کشاورزی٬ آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی٬ یادآور شد: امید است تدابیر مناسبی برای بهبود وضعیت هوای استان خوزستان هر چه سریعتر اتخاذ شود./
رئیس جمهور باید برای گردوخاک، کمیته بحران تشکیل دهد/استاندار در چنین شرایطی، حداقل ۴۸ ساعت مدارس و ادارات را تعطیل کند
سید شکرخدا موسوی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رهیاب در خصوص گردوخاک شدید امروز در اهواز اظهار داشت: دولت برای گردوخاک باید یک کمیته بحران تشکیل دهد و این مشکل را منطقه ای حل کند.
وی اضافه کرد:به اقای روحانی هم گفته ام آیا پنج میلیون خوزستانی به اندازه دریاچه ارومیه اهمیت نداشتند که برای دریاچه کمیته بحران تشکیل دادید لی برای خوزستان و مرزنشینانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند هیچ کار فوق العاده ای انجام ندادید.
نماینده اهواز گفت:انتظار ما از استاندار خوزستان این است در چنین شرایطی دستور ویژه دهند حداقل ۴۸ ساعت مدارس و ادارات تعطیل شوند تا مردم در خانه بنشینند و بیرون نیایند این کارها که از دست استان برمی آید ما با شجاعتی که در وی سراغ داریم می دانیم می تواند این امور را حداقل انجام دهد
وی ادامه داد:در بحث ریزگردها دو عامل مهم وجود دارد عامل اول خشکسالی هایی است که در چندسال گذشته در کشورمان و جنوب عراق اتفاق افتاده است زمین های زیادی به رملستان تبدیل شده است با هر بادی این خاک از روی زمین بلند می شود ۷۰ درصد گردوخاک از عراق به ایران می آید
موسوی گفت:عامل دوم ریزگردها به دلیل سدهایی زیادی است که در بالادست رودخانه های ما ساخته اند و تالاب های استان خشک شده اند
وی با بیان اینکه گردوغبار امروز ۲۰ استان کشور را گرفت ادامه داد: بحث هایی مثل مالچ پاشی در نوار مرزی و ایجاد کمربند سبز در حال انجام است ولی این اقدامات راه به جایی نمی برد
نماینده مردم اهواز تصریح کرد:باید وضعیت خشکسالی را سروسامان بدهیم از طرفی کشورهای ایران،عراق،اردن، کویت و عربستان باید کنارهم بنشینند یک معاهده ای را امضا و با هم به صورت مشترک این مشکل را برطرف کنند.
شکر خدا موسوی روز گذشته به رئیس جمهور در این خصوص تذکر داد که عکس آن را در زیر مشاهده می کنید
منشاء ۳۰ درصد ریزگردها، خوزستان است/ به دنبال یارانه درمانی برای مردم خوزستان هستیم
نماینده مردم دزفول با اشاره به مشکلات ایجاد شده ناشی از ورود ریزگردها به استان خوزستان گفت: چند عامل داخلی و خارجی برای ریزگردها شناسایی کرده ایم که بر اساس آن متاسفانه ۳۰ درصد ریزگردها ناشی از خود استان خوزستان است.
“عباس پاپی زاده” سهم خوزستان از ریزگردها را ناشی از خشک شدن تالاب شادگان و هورالعظیم دانست و افزود: سازمان محیط زیست بعنوان متولی این موضوع که باید از این بحران جلوگیری می کرد را به مجلس احضار کرده و در این باره تحقیق و تفحص انجام داده ایم ضمن اینکه تا کنون خانم ابتکار رئیس این سازمان را سه بار به مجلس آورده و موضوعات مختلف محیط زیستی در شهرستان و استان را با وی بررسی کردیم.
وی ادامه داد: انتقال آب از سرچشمه های کارون و دز که در حال انجام است غلط و غیرکارشناسی است که در آینده این بلا را تشدید خواهد کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، مطالعه مجدد در خصوص احداث سدهای جدید بر روی رودخانه دز را یکی دیگر از خواسته های نمایندگاه خوزستان از خانم ابتکار عنوان و گفت: ما با حداث سدهای جدید بر روی رودخانه دز مخالف هستیم.
پاپی زاده، عربستان، عراق و اردن را از منابع اصلی ریزگردهای ورودی به ایران عنوان و گفت: ما به شدت از طریق سازمان های بین المللی در حال پیگیری هستیم ولی آنچه مسلم است این است که اساسا عربستان قصد همکاری با ایران را در این زمینه ندارد و همانگونه که با اعمال نفوذ در موضوع نفت و کاهش قیمت آن از ۱۰۰ دلار به ۴۰ دلار، برای ضربه زدن به اقتصاد ایران، همان رویکرد را نیز در قضیه ریزگردها دارد.
وی، با بیان اینکه انتظار حل سریع موضع در یک روز منطقی و عملی نیست گفت: این پروسه زمان بر بوده و ممکن است بیش از ۱۰ سال به طول انجامد.
نماینده مردم دزفول در مجلس، با تاکید بر احتمال افزایش بیماری های تنفسی به سبب این ریزگردها اظهارکرد: ۱۰۷ سال است که فعالیت نفتی و گازی در خوزستان انجام می شود و تا کنون با وجود آسیب های زیست محیطی به خوزستان و سلامت مردم از نفت و گاز عوارض گرفته نشده است، ولی سال گذشته با پیگیری نماینده دزفول برای اولین بار، جزو قانون آمد و قانون شد و وزارت نفت به ازای فعالیتی که انجام می دهد و سلامت مردم را به خطر می اندازد، عوارض می دهد و به بودجه استان و شهرستانها افزوده می شود.
پاپی زاده ادامه داد: برای ریزگردها هم پیگیر همین کار هستیم تا یارانه درمانی به مردم خوزستان تعلق گیرد..
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به منظور بررسی مسئله آلودگی خوزستان امروز با اعضای کمیسیون کشاورزی و مجمع نمایندگان استان، جلسهای فوری با خانم ابتکار خواهیم داشت