رئیس مراکز بهداشت و درمان دهدز در گفت و گو با خبرنگار عصر ایذه ضمن اشاره به برگزاری کمیته سلامت در این بخش اظهار کرد: در این راستا سه جلسه برگزار کردیم و خروجی آنها ۱۶مصوبه بود که همه عملیاتی شدند و بحث آب آشامیدنی دهدز نیز تا قبل از جلسه آخر اجرایی شود چرا که اهمیت زیادی دارد.
علی شالو آب آشامیدنی را مهمترین موضوع درمنطقه به خصوص دربحث سلامت دانست و عنوان کرد: از آب منطقه نمونه برداری کردیم که نسبت به قبل مطلوبیت بیشتری دارد چرا که ازدرصد آلودگی و میکروب موجود درآب کاسته شده وتقریبا نزدیک به صفراست.
وی با اشاره به کاهش موارد کلرسنجی نامطلوب در منطقه، افزود: ۵۹درصد کلرسنجی شهری مطلوب بوده و روستاها این عدد کمتر بوده که انتظارداریم اداره آب فاضلاب درمورد استفاده از کلر بیشتر همکاری تا مشکلی درخصوص آلودگی و میکروبی بودن آب نباشد.
رئیس مراکز بهداشت و درمان دهدز در ادامه ضمن تشریح مشکلات حیوانات ولگرد در دهدز، گفت: سگ های ولگرد و خیابانی موجب بیماری هاری می شوند که و تاکنون در سه مرحله ۳۲قلاده سگ ولگرد را معدوم کردیم.
شالو با بیان اینکه در این راستا مشکلاتی از جمله اعتراض و تهدید بعضی از اهالی منطقه نسبت به اتلاف سگها را داریم، افزود: اهالی باید فرهنگ نگهداری ازحیوانات را بیاموزند و آنها را درخیابان رها نکنند چرا که سبب آزار سایر شهروندان و خطر بروز بیماری هایی نظیر سالک می شود.
وی بازدید مستمر از مراکز توزیع و تولید مواد غذایی را از اهداف این مرکز دانست و عنوان کرد: حدوداً از ۴۰۰مرکز تولید و توزیع موادغذایی در سطح منطقه بازدید داشتیم که ۱۰مورد به دلیل عدم رفع مشکل بهداشتی به مراجع قضایی معرفی کردیم.
علی شالو درخصوص روند پروژه های عمرانی در حوزه بهداشت و درمان دهدز، اظهار کرد: تجهیز و تعمیر خانه بهداشت موزرم ۳۰درصد پیشرفت داشته که انتظار پایان تعمیرات ظرف دو تا سه هفته آینده را داریم.
وی ادامه داد: تعمیر مهمانسرا رکعت ۵۰درصد پیشرفت داشته که به دلیل وجود معارض نتوانستیم پروژه رابه سرانجام برسانیم و درحال مذاکره با معارضین وکسانی که ادعای مالکیت دارند هستیم تا به توافق برسیم.
رئیس مراکز بهداشت و درمان دهدز در ادامه از خرید دستگاه اتو آنالایزور برای تسریع درزمان و دقت و افزایش کیفیت در آزمایشگاه دهدز خبر داد و افزود: با وجود تهیه این دستگاه هنوز آزمایشگاه دهدز به استاندارهای مطلوب نرسیده است.
شالو اضافه کرد: در جلسه ای که با معاون بهداشتی استان داشتیم مبلغ ۸۰میلیون ریال جهت تجهیز آزمایشگاه ملاح تعلق گرفته که پیش بینی می شود ماه آینده به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه در بخش سونوگرافی به پزشک متخصص، پزشک زنان و متخصص داخلی نیازمندیم، تصریح کرد: دستگاه رادیولوژی از شهرستان به دهدز منتقل شده که علاوه بر نبود متخصص رادیولوژی، به دلیل قدیمی بودن این دستگاه و هزینه های تعمیر بالا ، کیفیت خوب ندارد و به صرفه نیست.
رییس مراکز بهداشت و درمان دهدز گفت: با پیگیری صورت گرفته و رایزنی با معاونت توسعه منابع ومعاونت بهداشتی، معاونت بهداشتی با تامین مالی ۲۰۰میلیون ریالی جهت خریداری دستگاه رادیولوژی موافقت کرده وپیش بینی می شود ظرف مدت ۳ماه آینده به بهره برداری برسد.
علی شالو در ادامه ضمن اشاره به کمبود پرسنل در مراکز بهداشت و درمان دهدز، عنوان کرد: باتوجه به اینکه دهدز منطقه ای محروم است با تامین پرسنل کارشناس، بالاتر و پزشک مشکل داریم چرا که این پرسنل درفضای رقابتی توضیع می شود ولی اینجا پزشک و ماما گزینه شهرهای مختلف دارند طبیعی است که اگرساکنین منطقه نباشند دهدز را انتخاب نمی کنند، بنابراین درخواست تشویق نیروی بومی که کم تعداد نیستند جهت ارائه خدمت به منطقه داریم و از آنان استقبال می کنیم.
وی از راه اندازی سامانه سیب یا سلامت ایرانیان در دهدز خبر داد و گفت: این سامانه که با هدف یکپارچه کردن سوابق سلامت خانواده ها و بیماران راه اندازی شده ، ۳ هفته ای است که در دهدز آغاز شده اما متاسفانه برای گسترش آن با مشکل زیرساختی مواجه هستیم.
شالو عمده مشکل عدم اجرای سامانه سیب در نقاط مختلف دهدز را مشکل زیرساختی مخابرات و عدم پوشش اینترنت در بسیاری از مناطق دهدز عنوان کرد و گفت: اگر مشکل اینترنت این مناطق حل شود، دیگر حتی ساکنین روستاهای دور افتاده مانند سرصحرا، خواجه انور، اوند و… لازم نیست برای ثبت مشخصات و سوابق بیمار به دهدز بیایند.
رئیس مراکز بهداشت و درمان دهدز در پایان با اشاره به مشکلات بهورزان این منطقه، عنوان داشت: با بهورزان جلسه ای درخصوص رفع مشکلات آنان داشیتم که در نهایت به انعکاس مشکلاتشان پرداختیم که قرار است این موارد درجلسه شورای استان مطرح و جمع بندی جلسه جهت رفع مشکلات به ما ابلاغ شود.
انتهای پیام/*