تاریخ : سه شنبه, ۹ خرداد , ۱۴۰۲ 11 ذو القعدة 1444 Tuesday, 30 May , 2023
7

چیدن هفت سین تحویل سال در مناطق عملیاتی با ندای یا زهرا

  • کد خبر : 9543
  • 01 فروردین 1394 - 17:02

عصر ایذه: برخی از مردم ایران در قالب کاروان های راهیان نور و خودروی های شخصی مثل هر سال ترجیح […]

عصر ایذه: برخی از مردم ایران در قالب کاروان های راهیان نور و خودروی های شخصی مثل هر سال ترجیح دادند سال خود را در کنار شهدای دفاع مقدس و مناطق عملیاتی استان خوزستان تحویل کنند.

 

به گزارش پایگاه خبری عصر ایذه به نقل از مهر، امسال نیز مانند هر سال در لحظه تحویل سال بسیاری از مردم ایران ترجیح دادند، ناب ترین لحظه هر سال را نه در منزل که در مناطق عملیاتی و کنار شهدای هشت سال دفاع مقدس باشند تا شاید حضور در این مناطق که وجب به وجب آن به خوان پاک جوانان مومن و انقلابی ایران اسلامی آغشته است به زندگی یک ساله آنها برکت دهد.

با وجود اینکه امسال، لحظه تحویل سال در نیمه های شب بود و شاید انتظار می رفت جمعیت کمی در چنین شرایطی در مناطق عملیاتی باشند ولی برخلاف تصور خیلی های ترجیح سال خود را در کنار شهدا باشند و تاریکی شب و روشنایی روز ظاهرا در نیت و احساس آنها خللی ایجاد نمی کند.

امسال نیز حضور مادران و همسران شهدا در این مناطق دیدنی بود و درددل های آنها با صدای بلند، مظلومیت شهدای ما را برای همه افرادی که بی شک اغلب آنها جنگ را به خوبی لمس نکرده اند بیشتر تداعی می کرد. فرزندان شهدا هم بودند و امسال به یاد پدران شهید خود سفره هفت سین خود را با یاد حضور پدرانشان هنگام لحظه سال تحویل را در حد بضاعت و توان و امکاناتی که داشتند، همانند سفره هفت سین رزمندگان در مناطق عملیاتی و هنگام جنگ چیده بودند.

 

کاروان راهیان نور

 

رزمندگان ایران هنگام لحظه سال تحویل برای اینکه امکان خروج از مناطق عملیاتی را نداشتند یا اینکه درگیر عملیات بودند سفر هفت سین خود را با وسایلی مانند، سربند، سنگ، مین سوسکی، مین سبدی، سیم تله، سیم چین، سیم خاردار، سرنیزه، سی چهار C۴، سوزن اسلحه، سیمینوف، سمبه و… آرایش می کردند تا با این کار سنت حسنه نوروز را به جا بیاورند.

یکی از رزمندگان در توصیف آن ایام می گوید: بعد از اینکه با هزار بدبختی سفره هفت سین را جور می کردیم و لحظه سال تحویل فرا می رسید، ‌سکوت که سنگر را فرا می گرفت، تمام شوخی ها و شیطنت های ساعتی پیش جایش را به چشمهای دلتنگ خانه ای کوچک و مادر و پدری می داد که امسال هم تنها بودند.

یا مقلب القلوب که زیر لب ها طنین انداز می شد، صدای شلیک تیری نوید سال جدید را می داد و دیده بوسی بود و خنده و عیدی. نه با آن اسکناس های تا نخورده بلکه با عکس امام بود و سربند یا زهرا و یا ابوالفضل. سال جدید سربازها را با خود می برد به آینده ای مبهم اما شیرین و پر از امید به پیروزی و سنگر را اتاق کوچک خانه پدری می کرد و زخم تنهاییشان را، تنها می گذاشت تا کمی «درد» استراحت کند از بس که حاضر بود و هر روز غیبت نمی کرد.

نماز خوان و دعا کردن و گوش دادن به پیام نوروزی مقام معظم رهبری از برنامه های مشترک همه افرادی بود که در دل شب در مناطق عملیاتی حضور یافته بودند. حضور خانواده هایی که با خودروهای شخصی به این مناطق آمده بودند نیز جالب بود زیرا بچه های کم و سال خود را در کنار خود خوابانده و در انتظار لحظه تحویل سال بودند. اغلب افرادی که در این مناطق حضور داشتند سفره هفت سین خود را با نام حضرت زهرا(س) به علت حضور در ایام فاطمیه تزئین کرده بودند تا معنویت سفره آنها امسال پر بار تر از همیشه باشد.

 

کاروان راهیان نور

 

سعید رحمانی دانشجویی از تهران که به همراه دوستانش در قالب کاروانهای راهیان نور به مناطق عملیاتی آمده است در خصوص انگیزه اش از این سفر می گوید: در لحظات تحویل سال به پابوسی شهدا آمده ایم تا با الگو قرار گرفتن منش و زندگی آنها آینده ما شهید نشود و افراد، ارزشهای واقعی در جامعه را بشناسند.

وی افزود: با حضور در این مناطق، هیچگاه فراموش نمی کنم در مملکتی که با آرامش و افتخار زندگی می کنیم چه جوانانی از هم سن و سالان ما جان با ارزش خود را بر کف دست قرار دادند و در برابر دشمن ایستادگی کردند.

رحمانی ادامه داد: شاید در نگاه اول این بیابانها آنقدر بی ارزش به نظر برسد که هیچکس حاضر نیست قدم در آنها بگذارد ولی وقتی احساس کنیم روزگاری مردانی مثل شهید همت، شهید باکری، شهید علی هاشمی و … در این بیابانها قدم گذاشته اند و برای کشور جنگیده اند قدم زدن در این بیابان همانند رفتن به حج ارزش پیدا می کند.

 

کاروان راهیان نور

 

همچنین یک مادر شهید نیز در شلمچه به خبرنگار مهر گفت: پسرم در شلمچه مفقود شده است و با وجود اینکه سفر به همه مناطق عملیاتی با صفا است ولی شلمچه را چون پسرم در آنجا مفقود شده است بیشتر دوست دارم. اوائل جنگ بود که شهید شد و نامه آخرش از شلمچه وقتی ۳۳ سال سن داشت برایمان ارسال شد. شاید در همین گوشه ها نشسته بود و برایمان نامه می نوشت.

این مادر شهید عنوان کرد: پلاک تنها چیزی است که از پسرم به دستم رسید. حدود ۴۰ نفر بودند که همه مفقود الاثر شدند. این دومین بار است که به اینجا می آیم چون پسرم در شلمچه شهید شده است و هیچگاه باز نمی گردد، دوست دارم اینجا بیایم. چون پسر خودم قبر ندارد که سر قبرش بروم و از ته دل گریه کنم. گلهای لاله ای که در بیابانهای اینجا می روید نشانه او است.

پخت ۳.۵ تن سمنو در اردوگاه شهید باکری خرمشهر

مراسم پخت بیش از۳.۵ تن سمنو از دیشب در اردوگاه شهید باکری خرمشهر آغاز و تا ۳ فروردین ماه ادامه خواهد یافت.

 

 

کاروان راهیان نور

 

به همت دست اندرکاران کنگره سرداران و ۲۳۰۰ شهید شهرستان خمینی شهر استان اصفهان از دیشب پخت بیش‌ از ۳.۵ تن سمنو در اردوگاه شهید باکری خرمشهر آغاز و تا ۳ فروردین ماه ادامه خواهد یافت. قرار است این میزان سمنو پس از اتمام مراحل پخت از ۴ فروردین ماه بین ۶۰ هزار زائر سرزمین های نور توزیع شود.

در پخت این میزان سمنو، یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم آرد و ۳۲۰ کیلوگرم جوانه گندم استفاده شده است. کار جمع آوری جوانه های گندم برای پخت سمنو از دو ماه قبل شروع شده و یک گروه مستندساز از ابتدای این جمع آوری، کار تصویربرداری آن را برای پخش در شبکه های دو و چهار سیما بر عهده دارند.

لینک کوتاه : http://www.asreizeh.com/?p=9543

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.