امروزه متناسب با رشد جمعیت، صنعت ساختمانسازی هم در حال تحول و توسعه می باشد که در نتیجهی آن کارگران این بخش را با خطرات جدی مواجه ساخته است.
به گزارش عصر ایذه، آسیبها و حوادثکاری نیز در کمین کارگران زحمتکش شهر ما نشسته است. برای دور ماندن از این خطرات ، به خصوص در استفاده از تجهیزاتی مانند : نردبانها، آسانسورها، دستگاههای بالابر ساختمانی و داربست باید نهایت دقت و رعایت مسائل ایمنی را مد نظر قرار داد.
رعایت استانداردها در ساخت و ساز و نصب از جمله پلکان های ساختمان ، سکوهای کار ، نصب تورهای ایمنی ، نردههای حفاظتی ، حفظ فواصل مجاز از خطوط انتقال برق و نصب علائم هشدار دهنده مانند نوار خطر زرد رنگ و برای شب استفاده از علائم نوری در مواقع انجام عملیات تخریب وگودبرداری توسط ماشین آلات عمرانی ضروری میباشد. در عین حال در هنگام کار از لوازم حفاظت فردی متناسب با نوع کار استفاده شود.
باتوجه به سیاست پیشگیری بهتر از درمان و اصل اول ایمنی بعد کار ، جهت جلوگیری از بروز حوادث تلخ و ناخوشایند ناشی از کار وکاهش آن ، صیانت از نیروی انسانی و ایمن سازی محیط کار، تامین ایمنی و سلامت کارگران در کلیه مشاغل به خصوص بخشهای ساختمانی ، صنعت و با توجه به مواد۸۵و۹۶قانون کار، بازرسیهای ویژه ، مستمر و مؤثر در سطح شهرستان توسط بازرسان کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایذه در حال انجام است.
لذا باتوجه به اهمیت موضوع درکارگاه هایی که احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر داده شود ، بازرسانکار این اداره براساس وظیفهی ذاتی خویش بدون هیچ گونه اغماضی، طبق ماده ی۱۰۵قانون کار ، کارفرمای متخلف را به مراجعه قضایی معرفی و تاحصول اطمینان از برقراری ایمنی و تامین سلامت کارگران در کارگاه تعطیل شده ، از انجام هرگونه فعالیت جز موارد مربوط به رفع نقص جلوگیری خواهند کرد.
البته ضمن تشکر از ناظران دفتر سازمان نظام مهندسی ایذه، انتظار میرود در خصوص نظارت و برقراری شرایط امن در بخش ساختمان تلاش بیشتری نمایند،که مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان ایران می تواند راهنمای مفیدی برایشان باشد.
شایان ذکر است کارفرمایان فعال درسطح شهرستان ایذه می بایست در مدت اجرای عملیات ساختمانی از مسئول ایمنی در کارگاه استفاده نمایند تا علاوه بر آشنا کردن کارگران با ضوابط و مقررات ایمنی ، ناظر بر رفتارشان در موقع کار بوده و زمینه های خطر را از آنان دور کرده و به پیشگیری از حوادث کمک نمایند.
اولویت کار بازرسان این اداره ، رعایت مواد مربوط به قانون کار وآئین نامه های کمیته حفاظت فنی و بهداشت کارمی باشد که پشتوانه ای جامع ، برای تامین حقوق کار ، ایمنی و سلامت کارگران می باشد.
در بخش خدمات :
جهت جلوگیری از بروز تصادف کارگران فعال در بخش خدمات شهری ایذه ، هشدارهای لازم به کارفرما و پیمانکاران مربوطه در خصوص استفاده از لباس شب نما و سایر تجیهزات مورد نیاز داده شده است.
در بخش اصناف :
موضوع تأمین سلامت و ایمنی کارگران بخش اصناف هم در برنامهی کاری بازرسان کار قرار دارد.کارگران فعال در این حوزه هم به علت عدم آشنایی با خطرات شغلی خود ، همواره در معرض خطر میباشند و بررسی حوادث منجر به نقص عضو و فوت در صنوف نانوایی، نجاری،جوشکاری و تراشکاری،پوشاک فروشی،خواروبارفروشی،کارگاههای تولید تیرچه و بلوک و … نشان دهندهی وجود خطرات بالقوه در این حوزه میباشد.البته میتوان با تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در هر صنف و آموزش مسئولین اصناف از بروز حوادث و افزایش خسارات کاست.
آموزش :
خوشبختانه با فرهنگسازی و جدیتی که در زمینه تامین ایمنی در کارگاهها صورت گرفته است ، پیمانکاران محترم شهرستان با مراجعه به این اداره و دریافت راهنمایی لازم ، جهت شرکت در دوره های ایمنی کارگری وکارفرمایی ، به مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار جنوب غرب واقع در اهواز معرفی و پس از گذراندن دورههای ضروری عمومی و تخصصی ،گواهی نامه صلاحیت ایمنی پیمانکاری دریافت میکنند که پیشنیاز شرکت در مناقصات هم می باشد.
انجام آزمایشات پزشکی کارگران هم سهم قابل توجهی در کاهش بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از کار دارد که کارفرمایان محترم می توانند جهت اقدام به مراکز طب کار شهرستان مراجعه نمایند.
بیمه کارگران :
اغلب کارفرمایان به تصور اینکه کارگران خود را بیمهی تأمین اجتماعی نموده اند ، انتظار دارند در صورت بروز هر گونه اتفاقی برای کارگران ، سازمان تأمین اجتماعی کلیهی خسارات و غرامات وارده به فرد حادثه دیده را جبران نماید ولی متأسفانه این ذهنیت صحیح نبوده و بیمه تأمین اجتماعی در صورت مقصرشناخته شدن کارفرما ، هیچ گونه تعهدی نسبت به پرداخت دیهی نقص عضو یا فوت کارگران و پرداخت مستمری را ندارد.
البته راهکار برای پشتیبانی کارفرما در اینگونه موارد استفاده از بیمهی مسئولیت مدنی برای کارگران میباشد ، که در ماده ۱۳ قانون مسئولیت مدنی مصوب ۷ اردیبهشت ۱۳۳۹، هم به این مسئله اشاره شده و کارفرمایان مشمول قانون کار را مکلف نموده است تمام کارگران و کارکنان اداری خود را در مقابل خسارت وارده از ناحیه آن به اشخاص ثالث بیمهنمایند.
ان شاالله درآیندهای نزدیک با هدف ایجاد تعامل دو سویه با اتاق اصناف، مسئول بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان،نماینده خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی و مسئولین HSE کارگاههای فعال در شهرستان تشکیل جلسه داده و درخصوص تأمین سلامت کارگران از نظر بررسی عوامل فیزیکی ، شیمایی و بیولوژیکی محیط کار برنامهریزی دقیقتری انجام خواهیم داد.
در انتها به اطلاع میرساند ، بازرسان کار این اداره در تمام طول وقت اداری آمادهی پاسخگویی به سؤالات همشهریان محترم در حوزه ی ایمنی و قانون کار میباشند.
تهیه و تنظیم:
- اکبر نوروزی(سرپرست اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ایذه)
- مهندس علی اسماعیلوندی (کارشناس مسئول بازرسی کار اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ایذه)
- مهندس مراد پوربندری (بازرس کار اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ایذه)
انتهای پیام/*
یه آپارتمان کنار خونه ما دارن میسازن از سر و صداشون خواب نداریم چطور میتونیم شکایت کنیم و چه حقوق قانونی داریم ؟