تاریخ : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳ 19 رجب 1446 Saturday, 18 January , 2025
5
معاون آموزش و پرورش خوزستان:

۱۱ هزار صندلی خالی در رشته‌های فنی آموزش و پرورش خوزستان

  • کد خبر : 44336
  • 30 دی 1394 - 9:35
۱۱ هزار صندلی خالی در رشته‌های فنی آموزش و پرورش خوزستان

عصر ایذه: معاون آموزش و پرورش خوزستان گفت: براسای برنامه پنجم باید ۲٫ ۴۶ هزار دانش آموز در هنرستان‌های خوزستان […]

عصر ایذه: معاون آموزش و پرورش خوزستان گفت: براسای برنامه پنجم باید ۲٫ ۴۶ هزار دانش آموز در هنرستان‌های خوزستان مشغول تحصیل شوند.

به گزارش عصر ایذه، بیش از یکصد سال از کشف نخستین چاه نفت در خاورمیانه می‌گذرد که جرقه صنعتی شدن استان خوزستان محسوب می‌شود. اما صنعتی بودن خوزستان و قطب بودن این استان در صنایعی مانند نفت، گاز، فولاد و حفاری و حتی مناسب بودن اراضی کشاورزی هم نتوانسته از آمار بیکاری جوانان این استان بکاهد یا موج افزایش این پدیده را متوقف کند.

مسئولان استانی معتقدند مهم‌ترین عامل بیکاری در استان بی‌مهارت بودن نیروی کار است، موضوعی که با توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می‌سر می‌شود. آموزش و پرورش خوزستان با جامعه دانش آموزی ۹۸۰ هزار نفر در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ می‌تواند سهم به سزایی در تربیت نیروی کار و سمت و سو دادن دانش آموزان به نیازهای بازار کار داشته باشد.

جمشید کمایی معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خوزستان در گفتگو با رهیاب می‌گوید: معمولا هنرستان‌های کار و دانش و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای را یک مجموعه می‌دانند اما برای ارزیابی این ۲ مجموعه باید بین آن‌ها تفکیک قائل شویم. یکصد و سه هنرستان فنی و حرفه‌ای ور خوزستان فعال هستند که فقط یکی از این مدارس نمونه دولتی است.

کمایی بیان می‌کند: یکی دیگر از هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای خوزستان وابسته به صنایع فولاد است و ۱۸ مدرسه هیئت امنایی، ۶۵ هنرستان دولتی و ۱۴ هنرستان غیر دولتی پذیرای دانش آموزان خوزستانی هستند.

وی درباره تفکیک رشته‌های موجود در هنرستان‌های خوزستان عنوان می‌کند: ۵ هنرستان در بخش کشاورزی، ۴۷ هنرستان در بخش فنی و حرفه‌ای و ۵۱ هنرستان در بخش خدماتی هستند. ۵۶. ۹ درصد دانش آموزان در رشته‌های صنعتی، ۳۹. ۵۶ در رشته‌های خدماتی و بقیه دانش آموزان در رشته‌های کشاورزی تحصیل می‌کنند.

معاون آموزش و پرورش خوزستان اظهار داشت: ۱۲ منطقه از ۴۰ منطقه آموزش و پرورش خوزستان هنرستان فنی و حرفه‌ای وجود ندارد.

فعال بودن ۲۸ رشته فنی و حرفه‌ای

وی می‌افزاید: در زمینه فنی و حرفه‌ای ۴۰ رشته فعال در آموزش و پرورش وجود دارد که ۲۸ رشته از آن‌ها در خوزستان فعال هستند و هنرجو می‌پذیرند.

کمایی می‌گوید: بنا بر نیازسنجی‌ها و توانمندی‌های موجود، قابلیت راه اندازی و توسعه هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای خوزستان در رشته‌های مخابرات دریایی، موتورهای دریایی، سیمان، صنایع دستی، معدن، نساجی و صنایع غذایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۲۷۱ هنرستان روزانه کار و دانش در خوزستان وجود دارد، عنوان می‌کند: ۷۳ رشته فعال در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و خدمات در این هنرستان‌ها آماده پذیرش هنرجو هستند.

رشته‌های پر طرفدار

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خوزستان می‌افزاید: هنرستان‌های کار و دانش در ۴۰ منطقه آموزش و پرورش استان وجود دارد و بیشترین میزان استقبال از رشته‌های کامپیو‌تر، حسابداری، برق، خیاطی، مکانیک و نقشه کشی ساختمان است.

وی ادامه می‌دهد: در بحث کار و دانش، آموزش و پرورش متولی است و برخی از این هنرستان‌ها با همکاری سازمان‌ها است که دانش آموزان در محل کار آموزش‌های لازم را می‌بینند. ۳۵ رشته در ۲۸ منطقه از مناطق آموزش و پرورش خوزستان به روش برون سپاری هنرجویان مورد نظر را آموزش می‌دهند.

کمایی بیان می‌کند: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آتش نشانی، اداره کل جهاد کشاورزی خوزستان، سازمانی فنی و حرفه‌ای و برخی از آموزشگاه‌های آزاد قراردادی با اداره کل آموزش و پرورش خوزستان در این زمینه منعقد کرده‌اند.

وی اظهار داشت: ۲ هزار و ۵۷۸ دانش آموز در هنرستان‌های آموزش و پرورش در روش برون سپاری آموزش‌های مهارتی مرتبط با رشته تحصیلی خود را فرا می‌گیرند.

معاون آموزش و پرورش خوزستان می‌گوید: براساس برنامه پنجم توسعه می‌بایستی ۴۶. ۲ هزار دانش آموز در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش خوزستان مشغول به تحصیل شوند اما این رقم در سال تحصیلی جاری ۳۵. ۱۶ است.

وی می‌افزاید: ۲۷ هزار و ۴۱۱ دانش آموز در رشته‌های کار و دانش و ۱۴ هزار و ۴۱ نفر در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای مشغول تحصیل هستند. بیش از ۱۰ هزار دانش آموز هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای پسر هستند و ۷۳ هنرستان کار و دانش استان دخترانه هستند؛ به همین دلیل نسبت دانش آموزان پسر به دختر در این ۲ رشته ۷۰ به ۳۰ است.

پر کردن صندلی‌ها؛ اولویت نخست

وی درباره توسعه رشته‌های کشاورزی در هنرستان‌های کار و دانش و فنی و حرفه‌ای خوزستان بیان می‌کند: برای توسعه این رشته‌ها در مدارس علاقه‌مند هستیم اما برای توسعه نیاز به منابع مالی زیادی داریم، ولی با این حال به دنبال راه اندازی هنرستان فنی و حرفه‌ای کشاورزی در شهرستان کارون هستیم.

معاون آموزش و پرورش خوزستان تصریح می‌کند: صندلی‌های خالی زیادی در رشته‌های کار و دانش و فنی و حرفه‌ای خوزستان وجود دارد و اولویت نخست ما پر کردن این صندلی‌ها است.

تناسب رشته‌ها و بازار کار

وی می‌افزاید: صنایع خوزستان در سالهای گذشته پیشرفت زیادی کردند و ما نیاز به نیروی متخصص کار هستیم؛ هنرستان‌های ما می‌توانند کمک زیادی به تربیت نیروی کار متخصص کنند اما هدایت تحصیلی دانش آموزان به این رشته‌ها نیازمند فرهنگ سازی است و رسانه‌ها باید در این موضوع کمک کنند.

کمایی می‌گوید: رشته‌های موجود در هنرستان‌های کار و دانش و فنی و حرفه‌ای خوزستان متناسب با بازار کار هستند ولی باید دانش آموزان برای ورود به این رشته‌ها تشویق و ترغیب شوند.

وی اظهار داشت: در هنرستان‌های کار و دانش هم مشکل صندلی‌های خالی وجود دارد و فقط ۲ تا ۳ منطقه صندلی کلاس‌های درس در این رشته‌ها را پر کرده‌اند. البته نامه‌ای به مناطق مختلف آموزش و پرورش خوزستان ارسال شده تا رشته‌های مورد نیاز خود برای تربیت نیروی کار ماهر را اعلام کنند.

رهیاب

انتهای پیام/*

لینک کوتاه : http://www.asreizeh.com/?p=44336

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.