تاریخ : جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳ 12 جماد ثاني 1446 Friday, 13 December , 2024
20

تالار افتخار کشتی ایذه/از سالن سینما تا خانه‌ی کشتی

  • کد خبر : 15737
  • 04 خرداد 1394 - 1:22
تالار افتخار کشتی ایذه/از سالن سینما تا خانه‌ی کشتی

عصر ایذه: در پی افتخار آفرینی پیاپی کشتی گیران ایذه‌ای در مسابقات مختلف، خبرنگار ورزشی عصر ایذه در گفتگو با […]

عصر ایذه: در پی افتخار آفرینی پیاپی کشتی گیران ایذه‌ای در مسابقات مختلف، خبرنگار ورزشی عصر ایذه در گفتگو با لقمان رضایی مربی باسابقه تیم ملی و رئیس کنونی هیئت کشتی ایذه به بررسی پیشینه کشتی ایذه پرداخت.
آغاز کشتی در ایذه:
سال ۵۹ با تشک‌های برزنتی که موقع تمرین پوست صورت ورزشکار بلند می‌شد کشتی ایذه استارت زده شد و اوضاع به همین منوال می‌گذشت تا سال ۶۸ آقای حبیب کاکاحاجی مربی دزفولی که در اداره آب و برق ایذه به صورت موقت مشغول به فعالیت بود، کشتی ایذه را سامان داد و ثمره فعالیت وی سه مدال طلای ایران توسط بنده، فریبرز لیموچی و حمید حبیبی در رده نوجوانان و جوانان بود.

در آن زمان برادر کاکاحاجی کاپیتان تیم ملی کشتی ایران بود.

مجتبی شیرمردی، ابراهیم رضایی و بهروز جمشیدی از دیگر قهرمانان ایذه‌ای بودند که اوج کار کشتی ایذه مدال برنز بهروز جمشیدی در مسابقات قهرمانی آسیا بود.
رکود کشتی ایذه:
بعد از رفتن حبیب کاکاحاجی و کارنکردن روی سنین پایه  کم کم رکود کشتی ایذه آغاز شد تا اینکه در سال ۷۸ برای کسب مدال برنز نونهالان استان توسط داوود عباسی توسط هیات کشتی جشن گرفته شد.
آغاز فعالیت باشگاه کشتی مرحوم هومان رضایی:
با شرایط ناامنی موجود در منطقه استادیوم تختی و کارشکنی مربیان در کار و گوشزد لقمان رضایی برای اجاره مکانی در خارج از استادیوم برای تربیت قهرمان ملی و جهانی و مخالفت هیات کشتی، وی با هزینه شخصی سالن سینما آزادی که مأمن افراد معتاد و بزهکار  شده بود را اجاره کرده و با سختی های فراوان و مشکلات زیاد بالاخره فعالیت باشگاه شروع شد.

بعد از ۶ ماه از شروع فعالیت باشگاه کشتی در سالن سینما ایمان حبیبی قهرمان نوجوانان کشور و مسابقات بین المللی روز کودک شد و به اردوی تیم ملی فراخوانده شد و استارت کشتی ایذه زده شد.
بعد از او داود عباسی و سلمان غلامپور قهرمان شدند، “از سال ۸۰ تاکنون مصیب مرادی مرد سختکوش کشتی ایذه درکنار لقمان رضایی فعالیت می‌کند”
در همان سالها هادی حسن زاده در رده نوجوانان حمید سوریان نابغه کنونی کشتی جهان را با ۱۶ امتیاز اختلاف برد، در ادامه هنرنمایی کشتی گیران ایذه‌ای در آن سال رضا اسدپور و مهدی عسکری قهرمان آسیا شدند و اردشیر عالیپور و… قهرمان ایران شدند.
کشتی ایذه به جایی رسید که استاد لطیف یکی از بزرگترین کشتی نویسان ایران و جهان شخصاً به ایذه آمد و از سالن سینمایی که حالا مهد قهرمانان کشتی شده بود دیدن کرد و برنامه دایره طلایی شبکه سه، یک برنامه کامل به این باشگاه پرداخت، در این شرایط رضا اسدپور اولین طلای جهانی استان را در مسابقات جوانان جهان ۲۰۰۷ چین بدست آورد.
برگشت به استادیوم تختی و افتتاح خانه کشتی:
با فشارهای کشوری و استانی رئیس تربیت بدنی وقت ایذه برای اولین بار به محل تمرین رفته و درخواست می‌کند که باشگاه و کشتی گیران به سالن کشتی ایذه نقل مکان کنند و بخاطر شرایط موجود سالن کشتی را بصورت صوری به آقای رضایی واگذار می‌کنند که کسی اجازه دخالت نداشته باشد.

 

 


در طول این سالها قهرمانی های فراوان ملی و بین المللی برای کشتی ایذه بدست آمد که آخرین قهرمانی ها توسط پیام بویری و رامین طاهری بوده است، باتوجه با کار اصولی و پایه ای دو مربی زحمتکش شهرستان ایذه لقمان رضایی و ملک بویری مطمئناً در سال‌های آینده از نام هایی همچون (ایمان محمدی، مسعود کاوسی، سهیل حسن زاده، پویا دادمرز) و دیگر کشتی گیران سنین پایه ایذه‌ای در سطوح ملی و بین المللی خواهیم شنید.

 


درخواست مردم از مسئولان شهر:
باتوجه به افتخار آفرینی مکرر کشتی گیران عزیزمان در سطح ملی و بین المللی کشتی ایذه نیازمند توجه و حمایت خیلی بیشتر و مستمر از سوی مسئولان است، اطلاع پیدا کردیم که هیات کشتی و کشتی گیران ما حتی برای اعزام های خود باید دست به دامان این و آن شده تا کمکی صورت بگیرد و با وجود این همه محدودیت و کمبود امکانات افتخار می آفرینند که باعث شادی و غرور مردم شهر ایذه می‌شود، در همین راستا از اداره ورزش و جوانان ، شورای شهر و دیگر مسولان شهر درخواست می‌کنیم به کشتی این شهر که مظلوم واقع شده است توجهی درخور شأن و افتخاراتشان داشته باشند.

لینک کوتاه : https://www.asreizeh.com/?p=15737

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۴
  1. با سلام و خسته نباشید به مدیر سایت
    ورزش ایذه در بیشتر رشته های ورزشی قهرمان پرور بوده و همیشه با وجود کمبود و یا فقدان امکانات افتخار آفرینی کرده . شایسته است که مسولین ذی ربط عنایت بیشتری داشته و از بچه ها و مربیان زحمتکش نهایت حمایت رو مبذولداشته و زمینه را برای پیشرفت آنها در سطوح بالاتر فراهم کنند.به امید آنروز .

  2. قبل از این کشتی گیران که آقای رضایی گفتن خیلی ها برای ایذه مدال آورده بودن
    مثل آقای ایرج خسرو کیانی چهارم جهان بهروز جمشیدی کاپیتان تیم ملی در المپیک نایب قهرمان جام جهانی و دو مدال آسیایی و…زنده یاد کورش قاسمی قهرمان کشور آقایان ملک بویری حمید حبیبی حمید حیدری عزت لیموچی نورالله احمدی و خیلی های دیگه قبل از شروع مربیگری لقمان رضایی برای ایذه مدال آورده بودن

    • احتمالا منظور لقمان رضایی مدال بین المللی بود. در این صورت حق با ایشان است . چرا که تنها مدال بین المللی قبل از فعالیت لقمان رضایی نقره آسیایی بهروز جمشیدی بود. تنها مدال بین المللی جمشیدی همین بود.چرا که مثبت شدن تست دوپینگ سومی جهان از ایشان پس گرفته شد.در ضمن آقایان حیدری و بویری و مرحوم قاسمی و عزت لیموچی عنوان کشوری ندارند

  3. اطلاعاتتون از پایه غلط هستن.در کتاب ایل بختیاری آمده.آپرنده کستب فرنگی در شهر ایذه آقای علی فتح نسیمی.مربی کشتی و دارنده تحصیلات تربیت بدنی از دانشگاه تهران میباشد.ایشان ببا درخواست به شهرداری شهر ایذه تشک های برزنتی را به سالن کشتیه ایذه بردند.آقای لقمان رضایی و دیگر مربیان امروز از شاگردان ایشان بودند.خبر کذب نزاریید(این اخبار موسق و در کتاب ایل بختیاری نوشته شده است)

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.