تاریخ : جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳ 1 ربيع ثاني 1446 Friday, 4 October , 2024
16
از گلایه‌های رییس دانشگاه تا درد دل دانشجویان

دانشگاه پیام نور دهدز در تنگنای انحلال یا ادغام

  • کد خبر : 48588
  • 17 مرداد 1395 - 19:05
دانشگاه پیام نور دهدز در تنگنای انحلال یا ادغام

چند سالی اخیر صحبت هایی درخصوص انحلال و یا ادغام دانشگاه پیام نور واحد دهدز به گوش میرسد که در سال اخیر این شایعات به اوج خود رسیده است.

به گزارش عصر ایذه، وجود دانشگاه در هر منطقه‌ای علاوه برافزایش آگاهی و سطح سواد مردم، به رونق فرهنگی و اقتصادی منطقه کمک شایانی می‌کند.

دانشگاه پیام نور دهدز در سال ۸۶ افتتاح و سال بعد با پذیرش دانشجو در رشته‌های علوم تربیتی و علوم کشاورزی رسماً کار خود را آغاز کرد و زمینه تحصیل در مؤسسات آموزش عالی را برای مردم دهدز و مناطق همجوار فراهم کرد.

نزدیک به دو سال است که زمزمه ادغام و تعطیلی این واحد دانشگاهی به گوش می‌رسد، این موضوع که به دغدغه‌ای برای دانشجویان این دانشگاه و مردم منطقه تبدیل‌شده، دلیلی برای پیگیری این موضوع و تهیه گزارش شد.

رئیس دانشگاه پیام نور دهدز در گفت‌وگو با خبرنگار عصر ایذه در دهدز بابیان اینکه وضعیت دانشگاه دهدز بحرانی است، اظهار داشت: اهمیت وجود دانشگاه در هر منطقه ای بر کسی پوشیده نیست، وجود دانشگاه علاوه بر تأثیرات مثبت بر ساختار اجتماعی، آموزشی منطقه بر توسعه کمی و کیفی آن و همچنین نقش بسزایی در شکل گیری هویت جدید شهر دارد.

 

altAqm8R_Hvf5KRwFcds-IIK3mnEtZCcWR4i_08ACoJRErA

اسماعیل اسکندری افزود: وجود دانشگاه در دهدز بر توسعه و رفاه اقتصادی و فرهنگی منطقه دهدز مؤثر بوده، بنابراین مسئولان می‌بایست توجه خود را به ابعاد و تحولات فرهنگی و اجتماعی ناشی از وجود دانشگاه دهدز که شامل اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان است معطوف دارند، زیرا دانشگاه موثر بر ساختارهای محیطی و مؤلفه های شهری است و نیاز جوانان بومی به تحصیل در مؤسسات آموزش عالی را مرتفع کرده است.

وی در ادامه با اشاره به ریزش ۵۰درصدی تعداد دانشجویان این واحد در مقایسه با دو سال اخیر، گفت: در حال حاضر تعداد دانشجویان این واحد دانشگاهی به ۳۰۰ نفر کاهش‌یافته، که البته کاهش دانشجو به دغدغه ای برای اکثر واحد های دانشگاهی تبدیل شده و علت این امر را می توان کاهش رشد جمعیت و افزایش تعداد واحدهای دانشگاهی دانست که واحد دهدز نیز از این قضیه مستثنی نیست.

رئیس دانشگاه پیام نور دهدز بیان داشت: بیشترین تعداد دانشجویان این واحد دانشگاهی در رشته‌های علوم تربیتی، حسابداری و مدیریت در حال تحصیل هستند و رشته‌های جغرافیا، اقتصاد کشاورزی و الهیات در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

اسکندری در خصوص امکان تحصیل دانشجویان پذیرفته‌شده در یک واحد دانشگاهی به واحد دانشگاهی شهر محل سکونت و تأثیر این بخشنامه در کاهش تعداد دانشجویان عنوان کرد: تاکنون چنین بخشنامه‌ای ابلاغ نشده که در کاهش یا افزایش دانشجویان یک واحد دانشگاهی مؤثر باشد و دلایلی که عنوان شد دلیل اصلی کاهش دانشجویان یک واحد دانشگاهی است.

وی در رابطه با مکان آموزشی و ساختمان دانشگاه پیام نور واحد دهدز عنوان کرد: ملک کنونی دانشگاه متعلق به اداره امور عشایر است که به امانت در اختیار این واحد دانشگاهی قرارگرفته است، البته ما با وزارت جهاد کشاورزی اقدامات و رایزنی‌هایی را جهت تملک ملک کنونی دانشگاه انجام دادیم که متأسفانه بستر این امر فراهم نشد.

رئیس دانشگاه پیام نور دهدز نبود امکانات آموزشی و ساختمان دانشگاه را مهم‌ترین مشکلات دانشگاه پیام نور دهدز دانسته و گفت: وجود یک ساختمان با امکانات مناسب حق دانشجویان و مردم این منطقه است و این زمینه باید برای دانشجویان و مردم منطقه فراهم شود و اگر این امر تحقق امر تحقق یابد قطعاً رشته‌های مناسب و مورد نیاز این منطقه به رشته‌های این واحد دانشگاهی افزوده می‌شود و به افزایش روند پذیرش دانشجو کمک قابل‌توجهی خواهد کرد.

 

photo_2016-08-06_10-21-05 - Copy

اسماعیل اسکندری افزود: پیگیر استفاده از برخی اماکن دولتی در این منطقه بودیم که به سرانجام نرسید، در حال حاضر ۳۰۰۰ متر زمین به این دانشگاه تعلق‌گرفته که متأسفانه به دلیل نبود بودجه عمرانی در دانشگاه و اینکه زمین باید کمتر از ۱ هکتار نباشد تا کار ساخت آن آغاز شود و چون گفتند ساختمانی برای این واحد دانشگاهی نمی‌سازیم این واحد نیز تاکنون از شرکتهای  درخواست کمک نکرده است.

وی در پایان گفت: از مسئولین خواهش می‌کنم که به‌حق مردم این منطقه توجه کنند و با ساخت مکان مناسب و درشان مردم و دانشجویان این منطقه از تعطیل شدن دانشگاه پیام نور دهدز جلوگیری کنند، زیرا ما باید باهمت آنان و مسئولین دانشگاه به دنبال توسعه و پیشرفت دانشگاه در ابعاد مختلف باشیم و من نیز برای حفظ این واحد دانشگاهی در دهدز از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنم.

گلایه‌های دانشجویان دانشگاه دهدز خطاب به مسئولین هم شنیدنی است.

یکی از این دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار عصر ایذه گفت: گناه ما چیست که هرلحظه دلهره انحلال یا ادغام این دانشگاه باید لرزه بر انداممان بی اندازد؟ آیا حق ما نیست که یک واحد دانشگاهی در شهرمان افتتاح‌شده با آرامش و بدون اضطراب به تحصیل مشغول شویم؟

وی ادامه داد: تعطیلی دانشگاه کابوس هر شب من است مگر ایجاد یک مکان آموزشی چقدر از وقت مسئولین را می‌گیرد؟ حق ما این است که در کانکس و انبار درس بخوانیم ؟ فرق ما با یک دانشجو در تهران و یا کرج چیست؟

 

 

photo_2016-08-06_10-21-17 - Copy

این دانشجو در پایان اظهار داشت: بازهم ما به همین وضع راضی هستیم، حاضریم در همین کانکس‌ها درس بخوانیم، اما دانشگاه از شهرمان نرود، چراکه مطمئناً با انحلال دانشگاه دهدز دیگر توان و هزینه ادامه تحصیل در شهر دیگری حتی ایذه را نخواهیم داشت.

به گزارش عصر ایذه، بخش دهدز با آب‌وهوای معتدل و موقعیت جغرافیایی بی نظیر و متفاوت می‌بایست هم‌اکنون یکی از دانشگاه‌های معتبر در رشته‌های کشاورزی و گرایش‌های مرتبط با آن را در دل خود داشته باشد، تا ضمن پرورش استعدادهای بومی، زمینه‌ای برای معرفی این شهر زیبا نیز فراهم شود، نه اینکه برای نگهداری یک دانشگاه کوچک آن‌هم بدون هیچ‌گونه امکانات و زیرساختی، جدال کند.

لذا می‌طلبد مسئولین بخصوص شخص نماینده با رایزنی، ضمن نگه‌داشتن این دانشگاه در دهدز، مشکلات زیرساختی بخصوص مکان آن را حل کند.

 

انتهای پیام/*

لینک کوتاه : https://www.asreizeh.com/?p=48588

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. من واقعا برا مسئولین دهدز تاسف می خورم که هیچ گونه تلاشی برای حفظ دانشگاه که با وجود آن دهدز درمسیر پیشرفت  فرهنگی  واجتماعی 

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.