به گزارش پایگاه خبری عصر ایذه به نقل از رهیاب، روز گذشته رئیس جمهور در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش استاندار خوزستان در جلسه هیات دولت،گفت: خوشبختانه گزارش بسیار خوبی از خوزستان داده شد که نشان می دهد همه قولهایی که به مردم خوزستان داده شده تقریباً اکثر آنها عملیاتی و اجرایی شده و دو سه مورد هم که باقی مانده در مسیری است که اجرایی و عملیاتی میشود.
اما آیا واقعا وعده های روحانی به مردم خوزستان داد عملی شده است و جز دو سه مورد آن هم در مسیر اجرایی شدن هستند؟!با اینکه اقای روحانی دو دسته قول به مردم استان داده است که یکی وعده هایی است که در سفر انتخاباتی خود در خرداد به اهواز داشت و دیگری هم وعده هایی است که به عنوان رئیس جمهور در دی ماه ۹۲ به مردم خوزستان دادند اما در این گزارش وعده های وی در دوران ریاست جمهوری را بررسی خواهیم کرد البته در این بررسی ترجیحا از زاویه نگاه مسئولین و نمایندگان مجلس که ناظر بر عملکرد دولت هستند می پردازیم:
دکتر روحانی سه شنبه ۲۴ دی ۹۲ در مصلای اهواز از آماده کردن و زیر کشت بردن پانصد و پنجاه هزار هکتار در استان خوزستان خبر داد وی گفت:از طریق صندوق توسعه در طول ۳ سال آینده همه این زمینها را آماده کشت خواهیم کرد و این کار بسیار بزرگی است که باید در این استان انجام شود.
رئیس جمهور تایید کرد: امروز رئیس جمهوری به شما قول میدهد که همه توان دولت را برای اجرای این پروژه عظیم استان به کار بگیرد.
و اما چندی قبل سیدشریف حسینی نماینده مردم اهواز اعلام کرد که وزیر کشاورزی به او گفته است با دعوا توانسته ایم فقط ۳۰۰ هزار هکتار مجوز آب از وزارت نیرو بگیریم از آنجا گه ۵۰ هزار هکتارآن هم متعلق به ایلام است و این یعنی طرح ۸۸۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری امروز در خوزستان به ۲۵۰ هزار هکتار تبدیل شده است.
با اینکه اظهارات نماینده اهواز به مذاق دولتی ها خوش نیامد و در برابر او واکنش نشان دادند اما محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی تلویحا با تایید این موضوع در گفتگو با رهیاب در خصوص علت تامین نشدن آب ۲۵۰هزار هکتار از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اظهار داشت”دوستان می خواستند بررسی بیشتری کنند برای همین در فاز اول که به طور قطع و یقین است بر سر آب حدود ۳۰۰ هزار هکتار توافق کردیم که عملیات اجرایی آن هم شروع شده است” و این حرف یعنی وعده ۵۵۰ هزار هکتاری رئیس جمهور مثل یخ آب شده است.
یکی دیگر از وعده های رئیس جمهور به خوزستانی ها توقف پروژه انتقال آب کارون بود. رئیس جمهور در سفر به اهواز گفت: برای شورای عالی آب، دولت یازدهم تصمیم گرفت از سرشاخههای کارون، جز برای آب آشامیدنی هیچ اقدام دیگری انجام نشود، وی تاکید کرد:اگر طرح و پروژه دیگری جزء برنامه بوده است، آن پروژهها متوقف خواهد شد.
اما یکسال است اکثر قریب به اتفاق نمایندگان استان در نطق ها و مصاحبه های خود از انتقال آب کارون خبر می دهند حتی می گویند این آب برای برای کشت برنج در اصفهان برده می شود!
دارایی نماینده اندیمشک در این خصوص در نشست شورای اداری استان در حضور معاون اول رئیس جمهور گفت:هدف انتقال آب به اصفهان نامشخص است که برای کشاورزی است یا صنعت؟ آیا برای ۳۰ هزار هکتار برنج است؟امروز برنج را ما در استان خوزستان ممنوع کردیم چرا باید در جای دیگر این کار را بکنند؟ اینها خلاف قانون است همه ما یکی هستیم چرا به ما توجه نمی کنند؟ چرا یک کار غیرکارشناسی در حال انجام است ولی صدای ما به جایی نمی رسد؟
با اینکه وزیر نیرو هم در خوزستان گفت:طرح انتقال آب بهشت آباد از سرشاخه های رودخانه کارون تنها برای مصارف آشامیدنی است و در زمان ضرورت اجرا می شود .
جلیلی نماینده مسجد سلیمان در واکنش به اظهارات وزیر گفت:وزارت نیرو باید موضع خود را در برابر انتقال آب کارون اعلام کند واگر این رفتارها ادامه پیدا کند نمایندگان خوزستان وزیر نیرو را استیضاح میکنند.
نماینده بهبهان هم معنقد است صحبت های وزارت نیرو در خصوص انتقال آب از سرشاخه های کارون تنها برای مصارف شرب دیگر برای مردم خوزستان یک حنای بی رنگ است و کسی این گفته ها را قبول نمی کند.
همچنین یکی از وعده های رئیس جمهور در سفر به خوزستان که به مردم آبادان و خرمشهر داده شد بحث لایروبی اروند بود وی ۲۴ دی ۹۲ در مصلای اهواز اظهار داشت:برای آبادانی خرمشهر و آبادان دو طرح مورد نظر است؛ اول پاکسازی و لایروبی اروند که برای این کار باید با توافق دولت عراق انجام شود.
وی ادامه داد:در سفر نخست وزیر عراق به تهران، به طور مفصل با ایشان صحبت کردم و به او گفتم باید آبادان، خرمشهر و بصره آباد شوند و راه آن پاکسازی اروند است.
روحانی تاکید کرد: توافق کلی را انجام دادهایم. هیأتی هم به بغداد رفت و اکنون هیأتی از بغداد در تهران است و این مسیر را ادامه میدهیم تا اروند را به صورتی درآوریم که بتواند نه تنها در کشتیرانی و آبادانی که نبود بخشی از بیکاریای که شما به حق برای آن شعار سر میدهید برطرف کند.
عبدالله سامری، نماینده مردم خرمشهر در این رابطه گفت تاکنون شاهد تحرکاتی در این زمینه نبودیم. امیدواریم که مسوولان عالی رتبه دولت تدبیر و امید کاری کنند و ما شاهد لایروبی اروند باشیم.
وی افزود: اگر بخواهیم منتظر ورود طرف عراقی باشیم، لایروبی صورت نخواهد گرفت و درخواست ما از رییس جمهور دولت تدبیر و امید، با توجه به سفر به استان و تاکید بر لایروبی، این است که لایروبی میسر شود و این مساله در حد صحبت و یا یک شعار نباشد.
ادامه دارد…