تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ 20 رمضان 1445 Friday, 29 March , 2024
6

آب،فاضلاب،کارون،ریزگردها و ….

  • کد خبر : 4711
  • 22 دی 1393 - 7:36

عصر ایذه: طی روزهای گذشته رئیس جمهور در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش استاندار خوزستان در جلسه هیات […]

عصر ایذه: طی روزهای گذشته رئیس جمهور در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش استاندار خوزستان در جلسه هیات دولت،گفت: خوشبختانه گزارش بسیار خوبی از خوزستان داده شد که نشان می دهد همه قول‌هایی که به مردم خوزستان داده شده تقریباً اکثر آنها عملیاتی و اجرایی شده و دو سه مورد هم که باقی مانده در مسیری است که اجرایی و عملیاتی می‌شود.
.
.

بخش دوم/طی روزهای گذشته رئیس جمهور در جلسه هیات دولت با اشاره به گزارش استاندار خوزستان در جلسه هیات دولت،گفت: خوشبختانه گزارش بسیار خوبی از خوزستان داده شد که نشان می دهد همه قول‌هایی که به مردم خوزستان داده شده تقریباً اکثر آنها عملیاتی و اجرایی شده و دو سه مورد هم که باقی مانده در مسیری است که اجرایی و عملیاتی می‌شود.

اما آیا واقعا وعده های روحانی به مردم خوزستان داد عملی شده است و جز دو سه مورد آن هم در مسیر اجرایی شدن هستند؟!با اینکه اقای روحانی دو دسته قول به مردم استان داده است که یکی وعده هایی است که در سفر انتخاباتی خود در خرداد به اهواز داشت و دیگری هم وعده هایی است که به عنوان رئیس جمهور در دی ماه ۹۲ به مردم خوزستان دادند اما در این گزارش وعده های وی در دوران ریاست جمهوری را بررسی خواهیم کرد البته در این بررسی ترجیحا از زاویه نگاه مسئولین و نمایندگان مجلس که ناظر بر عملکرد دولت هستند می پردازیم.

 

دی ماه ۹۲ رئیس جمهور به اهواز می آید و در جمع مردم اهواز به آنها قول می دهد تا هفته آینده آب آشامیدنی اهواز وصل خواهد شد اما امروز بعد از گذشت یک سال به دلیل شفاف نبودن اظهارات مسئولین استانی معلوم نیست آیا این قول یک هفته ای رئیس جمهور محقق شده است یا خیر؟ البته دستگاه های تصفیه آب و خرید و فروش آب در گوشه کنار شهر می تواند جواب روشنی به این سوال  دهد ولی مسئولین گویا چیز دیگری می گویند.

رئیس جمهور در سفر شبه استانی فقط به اهواز و آبادان و خرمشهر سر زد و در جمع مردم اهواز در مصلای امام خمینی گفت”ان‌شاءالله آب آشامیدنی اهواز هفته آینده وصل خواهد شد” و چند روز بعد رسانه ها نوشتند این وعده رییس جمهور به مردم اهواز برای تامین آب شرب این شهر با حضور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشورعملیاتی شد.

بر خلاف گفته مسئولین کشوری و استانی که از خانواده دولت هستند سید شریف حسینی نماینده مردم اهوار در نامه سرگشاده نماینده مردم اهواز به رییس جمهور با اشاره به این موضوع می نویسد:به طور حتم خاطر مبارک هست که در جمع مردم اهواز در نخستین سفر استانی خود گفتید که آب موسوم به پروژه غدیر یک هفته دیگر به اهواز خواهد رسید! آیا می دانید این وعده امروز به ضرب المثلی کنایه آمیز در خوزستان تبدیل شده است؟ آیا می دانید آب غدیر که به اهواز نرسید، همان آب غیر قابل شرب با سرعت و مقدار کمتری در شبکه آب آشامیدنی اهواز جاری است؟ آیا باید هیات حقیقت یاب از فلان کشور خارجی بیاوریم تا شما باور کنید آب غدیر به اهواز نرسیده است؟ مردم اهواز تنها یک پرسش دارند: وعده رئیس جمهور ما چه شد؟

سید شریف حسینی در گفتگو با رهیاب در این خصوص می گوید: مگر رئیس جمهور قول نداد که آب شرب سالم یک هفته ای به اهواز می رسد اما آنها آب کرخه را برای چند منطقه مثل کیانپارس،زیتون و ملی راه وصل کرده اند درحالیکه مشکل آب در این مناطق نیست مشکل آب ما در کوت عبدالله، حصیرآباد منبع آباد و حاشیه های اهواز است. وی ادامه داد: وقتی می گوید آب به اهواز می رسد یعنی اینکه کل مردم اهواز از آب شرب منتفع شوند اما این حل نشده است ما می گوییم یک کمیته از طرف رئیس جمهور بیاید و قول های که در سفر به خوزستان دادند بررسی کنند که آیا محقق شده اند یا خیر؟

در همین رابطه خبرنگار رهیاب از براتی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز سوال پرسید ولی وی مانند گذشته حاضر به پاسخگویی در مقابل افکار عمومی نشد،قضاوت با شما.

 

یکی دیگر از وعده های رئیس جمهور  احیای کارون بود وی در جمع اهوازی ها گفت:مسأله دیگر، احیاء کارون است؛ کارون یعنی شریان حیات استان خوزستان، یعنی رودخانه زیبایی‌ها.

روحانی اظهار داشت:برای احیاء کارون باید برای پسماندها و فاضلاب‌هایی که متأسفانه به این رود می‌ریزد جلوگیری شود. برای این کار، طرحی که برای تصفیه آب شهر اهواز است به سرعت پیگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: این موضوع را در دولت بررسی می‌کنیم و طرح تکمیل این پروژه را با دادن سرعت لازم در زمانی کوتاه که اعلام خواهد شد به اتمام می‌رسانیم.

در این یکسال از این وعده رئیس جمهور اتفاق خاصی در این خصوص گزارش نشده است البته وزیر نیرو یک هفته پیش  در نشست شورای اداری خوزستان همان وعده یکسال پیش رئیس جمهور را را تکرار کرد و گفت”به زودی جلوی ورود فاضلاب شهری به رودخانه کارون گرفته می‌شود”

وی اضافه کرد: مساله رفع آلودگی رودخانه کارون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا که در ۹ شهر استان خوزستان فاضلاب وارد رودخانه کارون می شود که برای جلوگیری از این فاضلابها به رودخانه کارون به رقمی در حدود یک هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان اعتبار ریالی و ۳۰ میلیون یورو ارز نیاز است.

احمدرضا لاهیجان‌زاده در مهر سال ۹۳ اظهار کرد:فاضلاب انسانی و خانگی تعداد زیادی از روستاها به همراه تعدادی از شهرهای بزرگ به صورت خام و تصفیه نشده وارد کارون و دز می‌شود.فاضلاب خام و تصفیه نشده حاوی انواع انگل‌ها، آلودگی‌های میکروبی، فلزات سنگین و ترکیبات آبی خطرناک است که این ترکیبات می‌تواند بر روی آب شرب و محصولات کشاورزی آثار سوء داشته باشند.

لاهیجان‌زاده افزود: همچنین برخی از پتروشیمی‌های خوزستان، پساب خود را وارد رودخانه می‌کنند که موجب ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی در منطقه شده است. پتروشیمی بندر ماهشهر، پتروشیمی فارابی و پتروشیمی رازی از جمله این پتروشیمی‌ها هستند. برای جلوگیری از ادامه روند سرریز فاضلاب پتروشیمی‌ها به رودخانه‌های استان از طریق مراجع قضایی اقدام شده است.

ظاهرا مراد از سرعت لازم و در زمانی کوتاه رئیس جمهور یکسال نبوده است باید دید در گزارشی که به رئیس جمهور داده شد به این موضوع هم اشاره شده است یا خیر.

یکی دیگر از وعده های دکتر روحانی به مردم استان حل مشکل فاصلاب استان بود وی در سفر به خوزستان گفت:البته پروژه حل مسأله فاضلاب در شهرهای دیگر هم در این استان در دستور کار است”

تا امروز به گفته نمایندگان استان و وضعیت اسفناک فاضلاب در شهرهای استان نشان می دهد بعد یکسال هنوز اقدام موثری در دستور کار قرار نگرفته است

دارایی رئیس مجمع نمایندگان خوزستان تصریح کرد: در زمینه آب و فاضلاب ما فقط برای شکستگی لوله ها  و ۱۶۰ هزار کنتور فرسوده ای که باید تعویض شود ۶۶۰ میلیارد تومان نیازمند هستیم آب وفاضلاب ما ۵۰۰ میلیارد بدهکاری دارد و برای تکمیل آب شهری مان ۲۵۰۰میلیارد نیاز داریم ودر بخش فاضلاب که سی و یکمین استان کشور هستیم ۱میلیاردو ۳۰۰ میلیون  نیاز داریم در طرح غدیر هم مشکل پیدا شده است.

رئیس جمهور به اهوازی  ها گفت”طرح فاضلاب اهواز برای ما مهم است”  وی ادامه داد:هم به خاطر زندگی مردم و هم به خاطر آلودگی‌ای که ایجاد می‌کند- کمبودهایی هم که سؤال کردم و مشخص هستند؛ هم کمبود ارزی و هم ریالی – این را انجام خواهیم داد که در سال ۱۳۹۳ این فاضلاب در اهواز تمام شود و اجرایی شود.

حال دو سه ماهی تا پایان سال ۹۳ نمانده است و از طرح فاضلاب اهواز هم خبری نیست.

 

یکی دیگر از وعده های دکتر حسن روحانی این  جا بود که اعلام کرد کل آبادان و خرمشهر به عنوان منطقه آزاد اروند خواهد شد  وی اظهار داشت:مسأله بعد منطقه آزاد است؛ شرایط امروز منطقه آزاد اروند مناسب نیست. دولت مصمم است کل آبادان و خرمشهر را به عنوان منطقه آزاد اروند اعلام کند.

مدت هاست در این خصوص سوالاتی مطرح می شود ولی متاسفانه هنوز به درستی برآیند مناسبی از این اقدام دولت در این شهرها حاصل نشده است و فقط  می شنویم حصارکشی مانده است یکسال از وعده رئیس جمهور می گذرد و نمایندگان و مسئولین امر می گویند در حال کارهای حصار کشی هستند تا آنجا که صدای نماینده های این دو شهر در آمده است.

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با پروژه حصارکشی منطقه آزاد اروند اظهار کرد: در اصل توسعه منطقه آزاد اروند توسط دولت کاری اشتباه و غیرکارشناسانه بود زیرا شهرستان‌های آبادان و خرمشهر با درآمدهای موجود قابلیت اجرای این طرح را نداشتند.

عبدالله سامری اضافه کرد: بحث حصارکشی منطقه آزاد اروند نیز مطرح شده که این پروژه در صورت تحقق تنها به محدود کردن منطقه و بازماندن روستاها از یکسری امکانات خواهد انجامید

سیدحسین دهدشتی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در این رابطه می گوید: برخلاف انتظار، فعالیت های سازمان منطقه آزاد اروند باعث افول صنایع در شهرهای آبادان و خرمشهر شده است.

 

همچنین دکتر روحانی به مساله ریزگردها نیز اشاره ای داشتند  وی در این خصوص گفت: در زمینۀ ریزگردها، بحث مفصلی با آقای نخست وزیر عراق کردیم که چه اقدامات مشترکی انجام دهیم که بتوانیم جلوی این کار را بگیریم. چون یک کار، کار داخلی ما و یک کار، کار منطقه‌ای ماست.

در این زمینه هم تا امروز جز بحث مفصل رئیس جمهور اتفاقی نیفتاده است بیشترین کاری که در این زمینه شده است اطلاعیه هایی است که از مردم می خواهد تردد در خیابان‌های شهر کمتر شود و در صورت نبود فعالیت‌های ضروری از خانه خارج نشوند و در این باره نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند!

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی گفت: در چند سال گذشته مشکلات زیست‌محیطی در خوزستان تشدید شده است و باید در این‌باره چاره‌ای اساسی اندیشید.

وی با اشاره به اینکه باید جلوی تشدید شرایط را گرفت، افزود: باید کاری کرد که وضعیت در خوزستان رو به سامان بگذارد و وضعیت نابسامان در مسائل زیست محیطی را بهبود بخشید.

صرفا جهت اطلاع:

هدف از انتشار و پیگیری وعده های رئیس جمهور توسط این پایگاه خبری تذکری به مسئولین برای انتقال صحیح نواقص و مشکلات و از طرفی اقدام به اطلاع رسانی شفاف تر در حیطه وظایف محوله است چرا که اهمیت خوزستان برای ریاست محترم جمهور بر هیچ کس پوشیده نیست لذا قطعا این پایگاه خبری از تلاش مسئولین برای رفع نیازها و کمبودهای استان استقبال کرده و آمادگی پوشش زحمات و اطلاع رسانی خدمات را در هر نقطه از این استان دارد.

رهیاب

لینک کوتاه : https://www.asreizeh.com/?p=4711

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.